Usvojen rebalans budžeta opštine

 Na 56. sednici Skupštine opštine Odžaci koja je održana juče, usvojena je odluka o rebalansu budžeta opštine Odžaci za 2013. godinu, što je bila prva od sedam tačaka dnevnog reda koje su odbornici razmatrali na ovoj sednici.

56. skupština

Rebalansom je povećan ukupni obim opštinskog budžeta za iznos od blizu 22,9 miliona dinara, tako da nakon ovog rebalansa budžet opštine za 2013. godinu iznosi 974 miliona dinara. Samo po osnovu uvećanih transfera od viših nivoa vlasti budžet opštine je povećan za 18,6 miliona dinara, a radi se uglavnom o sredstvima koja su po konkursima odobrili pokrajinski sekretarijati i republička ministarstva.

Rebalansom je, između ostalog, pet miliona dinara opredeljeno za formiranje opštinskih robnih rezervi. Odluka o obrazovanju robnih rezervi opštine Odžaci bila je druga tačka dnevnog reda jučerašnje sednice i usvojena je jednoglasno.

Kako stoji u odluci, robne rezerve koje čine osnovni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, kao i sirovine i reprodukcioni materijal za ove potrebe, opština Odžaci obrazuje radi obezbeđenja redovnog snabdevanja i stabilnosti tržišta u opštini i radi obezbeđenja potreba opštine u vanrednim situacijama. Za početak biće formirane robne rezerve u živoj stoci, kao mera podrške stočarskoj proizvodnji na teritoriji opštine Odžaci.

Na jednoj od poslednjih sednica opštinskog parlamenta u ovom sazivu usvojeni su i predlozi odluka o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu za teritoriju opštine Odžaci i o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama. Takođe, jedna od tačaka dnevnog reda bila je i odluka kojom je uvedena obaveza podnošenja poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu na nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji opštine Odžaci.

56. skupština 2

Obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige, kojima je poreska obaveza za nepokretnosti nastala do 31. decembra ove godine, biće obavezni da najkasnije do 31. marta naredne godine podnesu poreske prijave za tu imovinu, što uključuje i imovinu za koju poreska prijava nije podneta i imovinu za koju je podneta poreska prijava do 31. decembra 2013. godine, predviđeno je usvojenom odlukom.

SO Odžaci je na 56. sednici za vršioca dužnosti direktora JKP “Usluga” Odžaci, na predlog Nadzornog odbora tog javnog preduzeća, imenovala Čedomira Jovanovića iz Srpskog Miletića, koji je i do sada obavljao tu funkciju a mandat mu je istekao 16. oktobra. Jovanović će biti vršilac dužnosti do izbora direktora JKP “Usluga” na javnom konkursu.

Rešenjem koje je usvojila SO Odžaci obrazovana je sedmočlana Komisija za planove čiji je zadatak pružanje stručne pomoći u postupku izrade i sprovođenja planskih dokumenata, kao i davanje stručnog mišljenja po zahtevu nadležnog organa uprave.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002