Povelja “Kapetan Miša Anastasijević” uručena opštini Odžaci

 U skupštinskoj sali u Sportsko-poslovnom centru Odžaci danas je   održana dodela priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za područje Zapadno-bačkog okruga. U prisustvu laureata, privrednika, medija i gostiju, ovim priznanjem koje nosi ime poznatog srpskog trgovca i dobrotvora, nagrađeno je 20 privrednih i društvenih subjekata i javnih ličnosti sa područja Zapadne Bačke, koji su se istakli svojim angažmanom i stvaralaštvom u 2013. godini.

kapetan misa 1

Domaćini svečanosti bili su  Vlado Markanović, direktor Agencije “Media invent” iz Novog Sada i Izabela Šerić, predsednica Opštine Odžaci.

Pisac  Pero Zubac, koji je prisustvovao ovoj svečanosti, i koji je jedan od autora Monografije o svim dobitnicima ovih priznanja, objasnio je značaj ove nagrade kroz bogatu biografiju ovog poznatog srpskog trgovca i dobrotvora  koji je znao da deo svog bogatstva podeli sa narodom.

Skupovi poput ovoga događaju se u svim gradovima u kojima se nalaze sedišta privrednih komora ili u gradovima koji su spremni,  u ime regiona, da budu domaćini ovakve svečanosti kao što je to bio danas slučaj sa Odžacima. Ova priznanja dodeljuju se na  nivou regiona,  a onda svi dobitnici konkurišu za priznanje na Republičkom nivou koja se dodeljuju početkom aprila u Svečanoj sali Matice srpske.

Priznanje “Kapetan Miša Antanasijević” za najbolju lokalnu samoupravu Zapadnobačkog okruga dobila je opština Ožaci, a priznanje je uručeno predsednici opštine Izabeli Šerić.

kapetan misa 2

Kompanija “Somboled” iz Sombora priznanje je dobla za naj brend Zapadnobačkog okruga. Za kvalitet u 2013.g nagrađena je kompanija “Jaffa” iz Crvenke.  Kompanija “Greiner packaging “ iz Odžaka dobila je priznanje za  poslovnu viziju , flasch srb iz Apatina nagrađen je za naj investiciju, a opština Kula za razvojne potencijale.  Povelju za najboljeg poslovnog partnera Zapadnobačkog okruga dobila je fabrika “Magna siting” iz Odžaka, Milan Mašić, direktor “Standard gasa” proglašen je za naj privrednika Zapadnobačkog okruga. Za novi agrar u 2013.godini  Povelju je dobilo “Jedinstvo” iz Apatina, kompanija “Delta Agrar”. Najbolje malo preduzeće Zapadnobačkog okruga je “SIGMA” d.o.o Kula. Povelju za poslovnost i tržišnu pozicioniranost dobio je odžački “Poljostroj”,  a za primenu evropskih standarda “Animal komerc” iz Kruščića. “Hipol “ Odžaci nagrađen je za naj menadžment,  a Mesna zajednica Lalić proglašena je za najuspešniju mesnu zajednicu. Za stvaralaštvo i doprinos srpskoj kulturi priznanje je dodeljeno Zoranu M. Mandiću iz Apatina.  Ani Ćirić, članici Karate kluba “Mladost” iz Odžaka Povelja je uručena kao najboljoj sportiskinji u 2013.godini. Tamburaški sabor Deronje dobio je priznanje za očuvanje muzičke i kulturne trdicije,  a za najbolje usluge Zapadnobačkog okruga Povelja je dodeljena AD “Severtrans” iz Sombora. Za brigu o starima Povelju je dobio Projekat “Geronto-domaćice” koje je pokrenulo Udruženje “NIKA” iz Odžaka.

Projekat “Put ka vrhu” osmislila je i već 13 godina uspešno promoviše vrednosti preduzetničkog i društvenog stvaralaštva Agencija “Media invent” iz Novog Sada, u saradnji sa univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu i privrednim komorama Srbije.

Priznanje (plaketa i zlatnik) sa likom Kapetana Miše umetnički je rad akademskog vajara iz Beograda Ljubiše Mančića.

Svečanost u Odžacima uveličao je i orkestar “ Biće skoro propast sveta”, pobednik ovogodišnjeg Tamburaškog sabora u Deronjama.

kapetan misa 3kapetan misa 4kapetan misa 5kapetan misa 6kapetan misa 7kapetan misa 8kapetan misa 9kapetan misa 11kapetan misa 12kapetan misa 13kapetan misa 14kapetan misa 15kapetan misa 16kapetan misa 17kapetan misa 18kapetan misa 19kapetan misa 20kapetan misa 21kapetan misa 22kapetan misa 23kapetan misa 24kapetan misa 25kapetan misa 26kapetan misa 27kapetan misa 29kapetan misa 30

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002