Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima osvojila većinu na lokalnim izborima

 Prema nezvaničnim rezultatima koje je objavila opštinska Izborna komisija, pobednik jučerašnjih lokalnih izbora u opštini Odžaci je koalicija koju predvodi SNS sa osvojenih 48,17 odsto glasova. U tom bloku su i Pokret socijalista, Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav, Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije i Stranka vojvođanskih Slovaka. Ova politička grupacija će biti u prilici da sama formira lokalnu vlast.

izbori

U budućem sazivu Skupštine opštine naći će se još i DS koja je osvojila 17,14 odsto glasova, koalicija SPS-PUPS-JS-NS-Slovačka stranka-Udruženje Krajišnika sa osvojenih 12,21 odsto glasova i Srpska demokratska stranka koja je osvojila 7,83 odsto glasova i predstavlja najveće iznenađenje ovih izbora.

Sve ostale koalicije i stranke nisu uspele da pređu cenzus od pet procenata, pa neće imati svoje predstavnike u opštinskom parlamentu. Njihov redosled je sledeći: Patriotski blok je osvojio 4,64 posto glasova, Srpska radikalna stranka 3,35, Savez vojvođanskih Mađara 2,39, lista “Zemlja – naša sigurnost” 2,25, LDP 1,06 i Ujedinjeni regioni Srbije 0,95 odsto glasova.

Nevažećih listića bilo je 2,29 posto. Na ove izbore je izašlo 17.733 birača ili 66,61 posto od ukupnog broja birača koji su upisani u birački spisak.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002