U Odžacima osnovana Unija poslodavaca

 U Odžacima je održana osnivačka Skupština Unije poslodavaca opštine Odžaci na kojoj je za predsednika novoosnovanog udruženja izabrana Ljiljana Sekulić, a za potpredsednika Ivan Majić koji će istovremeno obavljati i funkciju predsednika Skupštine Unije poslodavaca Odžaci (UPO).

odzaci unija poslodavaca 1

Konstitutivnoj sednici Skupštine UPO prisustvovali su predstavnici 26 poslodavaca, koji su izabrali i članove Upravnog i Nadzornog odbora udruženja i usvojili Statut i Program rada za 2014. godinu.

UPO osnovana je uz podršku Unije poslodavaca Vojvodine čiji predsednik Stanko Krstin je istakao da je ovo istorijski dan jer će kroz novoosnovano udruženje poslodavci iz opštine Odžaci moći da zaštite svoje interese na lokalnom nivou.

Predsednica UPO Ljiljana Sekulić je predstavljajući Program rada za 2014. godinu istakla da je unapređenje privrednog ambijenta u opštini Odžaci jedan od ciljeva ovog Udruženja čije je osnivanje bio i preduslov za uspostavljanje socijalnog dijaloga sa predstavnicima vlasti i sindikata kroz rad Socijalno-ekonomskog saveta koji treba da bude formiran na lokalnom nivou.

Sekulićeva je kao ciljeve UPO navela i aktivno učešće u radu Socijalno-ekonomskog saveta i razmatranje i davanje mišljenja o odlukama lokalne samouprave koje su značajne za poslodavce, učestvovanje u kreiranju politike zapošljavanja opštine Odžaci, aktivnu saradnju sa Unijom poslodavaca Vojvodine i Srbije itd.

Podršku osnivanju Unije poslodavaca u Odžacima pružila je i lokalna samouprava, a predsednik Skupštine opštine Miloš Pejčić koji je prisustvovao osnivačkoj Skupštini rekao je da je, u nedavno usvojenom budžetu opštine za 2014. Godinu, za rad UPO opredeljeno 400.000 dinara.

odzaci unija poslodavaca 2

Na osnivačkoj Skupštini UPO doneta je i odluka o pristupanju tog udruženja Uniji poslodavaca Vojvodine i Srbije, tako da će UPO preko ovih krovnih organizacija ostvarivati zaštitu interesa svojih članova i na pokrajinskom i nacionalnom nivou.

U Upravnom odboru Unije poslodavaca devet članova

Predsednica Unije poslodavaca Odžaci Liljana Sekulić (“DNN Sekulić plast”) i potpredsednik Ivan Majić (“Agencija M”) po funkciji su i članovi Upravnog odbora Unije poslodavaca. Upravni odbor će imati devet članova, a u njega su izabrani još i predstavnici firmi “Hipol”, “Polins”, “Tetra”, “Rustik komerc”, “Standard gas”, “DM Niveta” i “Vigor promet”.

Nadzorni odbor ima tri člana i u njega su izabrani advokat Nenad Bukarica, kao i predstavnici firmi Knjigovodstvena agencija “Lena” i “Lotos plus”.

odzaci unija poslodavaca 3odzaci unija poslodavaca 4odzaci unija poslodavaca 6odzaci unija poslodavaca 5odzaci unija poslodavaca 7odzaci unija poslodavaca 8

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002