Opštinska izborna komisija odbila prigovore na tok izbora

 Opštinska izborna komisija je juče razmatrala prigovore koji su podneti nakon nedeljnih lokalnih izbora u opštini Odžaci. Bilo je ukupno osam prigovora od kojih je Komisija šest odbila kao neosnovane, dok su predstavnici DS i “Zadružnog bloka” povukli svoje prigovore, tako da se o njima nije ni raspravljalo. Prigovore nije povukla jedino SRS. Kako nas je obavestio predsednik Opštinskog odbora SRS Milan Ćuk, oni su odlučili da se na odluku Izborne komisije ne žale Upravnom sudu, tako da se može smatrati da su ovim i zvanično okončani izbori. Ostaje samo da to i formalno potvrdi Izborna komisija.

izbori

Kada rezultati izbora budu objavljeni u Službenom glasniku, od tada će početi teći rok za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine, što se mora učiniti najdalje za 15 dana. Sednica se nakon zakazivanja mora održati najkasnije u roku od 15 dana.

Na toj prvoj sednici Izborna komisija će podneti izveštaj o rezultatima izbora, verifikovaće se odbornički mandati i biće izabrani predsednik, potpredsednik i sekretar Skupštine opštine. Biće to i početak novog saziva lokalnog parlamenta u kome će koalicija na čijem se čelu nalazi Srpska napredna stranka imati 16 odbornika, Demokratska stranka 5, koalicija SPS-PUPS-JS 4, dok će Srpska demokratska stranka imati 2 odbornika.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002