Konstituisana nova lokalna vlast u opštini Odžaci

 Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Odžaci na kojoj su verifikovani mandati 27 novoizabranih odbornika. U novom sazivu opštinskog parlamenta SNS sa koalicionim partnerima ima 16 odbornika, DS pet, koalicija SPS-PUPS-JS četiri i SDS dva odbornika. Većinu u Skupštini formirali su SNS i koalicija okupljena oko SPS-a, dok se do sada vladajuća DS preselila u opoziciju.

konstitutivna sednica 2

Nakon što su novi odbornici Skupštine opštine svečano položili zakletvu, za predsednika opštinskog parlamenta izabran je Goran Đaković (SNS) iz Odžaka, na predlog 20 odbornika. I zamenik predsednika Skupštine je izabran iz redova najveće odborničke grupe, to je Miroslav Kondić iz Odžaka, dok će sekretar Skupštine opštine i u ovom sazivu biti Miloje Lepojić.

Predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine izabrani su tajnim glasanjem, u kome je učestvovalo 25 odbornika. Đaković i Kondić su bili jedini kandidati. Odbornici su se izjašnjavali prvo o kandidatu za predsednika, a zatim i o kandidatu za zamenika predsednika lokalnog parlamenta. Rezultat glasanja je oba puta bio identičan: 22 glasa za, uz tri nevažeća listića.

Odbornici novog saziva SO Odžaci su nakon verifikacije mandata, a pre izbora predsednika, zamenika predsednika i sekretara Skupštine, usvojili i rešenja o prestanku mandata odbornicima iz prethodnog saziva Skupštine opštine, predsedniku, zameniku predsednika, sekretaru i radnim telima Skupštine i izvršnim organima opštine Odžaci.

Konstitutivna sednica SO Odžaci završena je izborom članova Mandatno-imunitetske komisije i Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Odmah nakon konstitutivne sednice, održana je i druga sednica Skupštine opštine na kojoj je za predsednika opštine izabran Dušan Marijan iz Bačkog Brestovca, a za zamenika predsednika Biljana Cekić iz Karavukova, oboje predstavnici Srpske napredne stranke. Njima je ovim izborom prestao mandat odbornika.

konstitutivna sednica 1

Na predlog novog predsednika opštine izabrano je i devet članova Opštinskog veća i time je konstituisana i izvršna vlast u opštini Odžaci. Članovi Veća su: Goran Nikolić, Nebojša Nikolić, Slobodan Ćorković, dr Dušan Božanić, Rajko Popović, Marko Karanfilović, Miloš Stanisavljević, Srđan Marković i Mirko Cerović.

Odbornici su se o izboru predsednika opštine, njegovog zamenika i članova Veća izjašnjavali tajnim glasanjem, pri čemu je 19 glasova bilo za usvajanje ovog predloga i pet protiv, uz jedan nevažeći listić.

Odbornici novog saziva SO Odžaci

Odbornici koji su izabrani na listi SNS, na kojoj su još bili predstavnici Pokreta socijalista, Narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav, SPO, SDPS i Stranke vojvođanskih Slovaka, kojima su danas verifikovani mandati su: Dušan Marijan, Pavel Petrović, Snežana Sedlar, Zoran Velemir, Biljana Cekić, Vlasko Grujičić, Goran Đaković, Minja Gašević, Vladimir Trivunović, Dragoslav Stamenković, Miroslavka Grubić, Rade Kocić, Vladimir Seljakov, Biljana Danilov, Miroslav Kondić i Milan Vojnović.

Predstavnici DS u lokalnom parlamentu su: Izabela Šerić, dr Ljubomir Milenković, Vasil Nastoski, Veroljub Marković i Jasmina Gojić.

Četiri odbornika koalicije SPS-PUPS-JS su: dr Nikola Stamenković, Slobodan Popović, Nataša Milenković i Jelena Lopušina.

Dragan Gligorijević i Igor Lazarević su odbornici Srpske demokratske stranke.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002