Lokane samouprave, EU i OEBS za bolji život Roma

 Opština Odžaci se, zajedno sa još 19 lokalnih samouprava u Srbiji, formalno obavezala da podrži sprovođenje Strategije Vlade Srbije za poboljšanje položaja Roma u okviru projekta Tehničke podrške za inkluziju. Projekat od 4,8 miliona eura finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Misija OEBS-a  u Srbiji.

bolji zivot roma 1

Projekat obezbeđuje podršku institucijama Republike Srbije za poboljšanje položaja Roma u oblasti osnovnih prava, građanskog učešća, zatim pristup tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i kreiranju poslova.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport je ocenio da 4,8 miliona evra namenjenih za to pokazuje koji značaj EU posvećuje unapređenju inkluzije Roma u društvo Srbije, a 20 opštine koje su se danas uključile u projekat, potvrdile su svoju posvećenost tome.

Projekat će se naredne dve godine baviti svim najvažnijim aspektima Strategije Vlade Srbije za inkluziju Roma.

bolji zivot roma 2

Memorandume o razumevanju , 4. februara, potpisali su, pored predstavnika opštine Odžaci,   predstavnici Bele Palanke, Bojnika, Bujanovca, Valjeva, Vranja, Žitorađe, beogradskih opština Palilula i Zvezdara, Knjaževca, Kovina, Koceljeva, Kragujevca, Kruševca, Leskovca, Novog Sada,  Pančeva, Prokuplja, Smedereva i Sombora.

Najvažniji partneri u projektu su Kancelarija za ljudska i manjinska prava, zatim ministarstva zdravlja, rada, zapošljavanja i socijalne politike, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, građevinarstva i urbanizma, kao i nevladina organizacija Praxis, Fond za obrazovanje Roma, Kancelarija za evropske integracije i Tim za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva.

Ispred opštine Odžaci, potpisivanju memoranduma prisustvovali su zamenica predsednika Opštine, Biljana Cekić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, Gordana Lukić i koordinatori za romska pitanja, Jelica Mišković i Andrija Đurić.

bolji zivot rom 3bolji zivot roma 4  bolji zivot roma 5

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002