Inicijativa za formiranje slobodne zone u opštini Odžaci

 U ponedeljak, 10. februara 2014. godine, u Ministarstvu finansija – Upravi za slobodne zone, održan je radni sastanak koji je imao za cilj dogovor o formiranju slobodne zone na teritoriji naše opštine.

opstina zgrada2

Sastanak sa direktorom Uprave za slobodne zone, Milanom Ristićem inicirali su predsednik opštine Odžaci, Dušan Marijan i zamenik predsednika opštine, Biljana Cekić. Oni su upoznali direktora Uprave sa brojem, položajem i infrastrukturnom opremljenošću radnih zona na teritoriji naše opštine.

Formiranjem slobodne zone privukli bi se novi investitori koji bi zaposliti ljude i doneli nove tehnologije. U slobodnoj zoni investitori su oslobođeni carine i poreza na dodatu vrednost na robu, repromaterijal, sirovine, građevinski materijal i energente koji se koriste u procesu proizvodnje. Istaknuto je da bi formiranje slobodne – bescarinske zone u Odžacima bilo od izuzetnog značaja za privlačenje novih investicija a samim tim i za privredni oporavak opštine. Direktor Uprave je podržao inicijativu rukovodstva naše opštine.

Direktor Milan Ristić će do kraja ovog meseca posetiti našu opštinu i detaljnije se, na licu mesta, upoznati sa uslovima za formiranje slobodne zone u Odžacima.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002