Uspešno realizovana druga „Investiciona misija“ u Italiji

 U okviru Investicione misije, koja je, od 10. do 13. februara 2014. godine, realizovana u italijanskim gradovima Padovi, Vićenci, Ređo-Emiliji i Modeni, predstavnici Nacionalne alijanske za lokalni ekonomski razvoj, opština Odžaci i Kula, održali su niz uspešnih poslovnih sastanaka sa predstavnicima italijanskih kompanija, Atlantik man iz Ređo Emilije, Prisma iz Vićence i Four-one iz Modene.

investiciona-misija marko

Na poslovnim sastancima su predstavljeni privredni potencijali opštine Odžaci sa posebnim naglaskom na ulaganje u radnu zonu u Odžacima, ulaganje u preduzeće a.d. „Poljostroj“ Odžaci kao i saradnju sa malim i srednjim preduzećima.

Italijanske kompanije, koje smo obišli, bave se proizvodnjom  peći na bio masu, čvrsto gorivo i gas, proizvodnjom sistema i opreme za navodnjavanje, proizvodnjom mašina za punjenje svih tečnih prehrambenih proizvoda i proizvodnjom motokultivatora i priključnih mašina. Kompanije su pokazale interesovanje za ulaganje u Srbiju i opštinu Odžaci i najavile posetu odžačkoj opštini.

Boravak u Padovi delegacija je iskoristila da prezentuje investicione potencijale opštine Odžaci. Prezentacija je održana u gradskoj kući u Padovi uz prisustvo 20-tak italijanskih komapanija zainteresovanih za saradnju.

Tokom investicione misije naša delegacija je posetila Istru i tom prilikom razgovarala sa direktorom Agencije za ruralni razvoj Istre, d.o.o „Pazin“, g-dinom Gracianom Prekaljem, gradonačelnikom grada Pazina, g-dinom Renatom Krulčićem  i menadžerkom lokalne akcijske grupe „Središnja Istra“, g-đom Ivom Jekić.

Druga Investiciona misija je  realizovana u okviru projekta prekogranična saradnja „Promocija i privlačenje stranih investicija“ koja je finansirana iz IPA programa.

Delegaciji je, ispred opštine Odžaci, prisustvovao Marko Perišić, saradnik u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002