Predsednik Skupštine opštine u poseti PU “Poletarac”

 Predsednik Skupštine opštine Odžaci, Goran Đaković,  obišao je  centralni objekat Predškolske ustanove „Poletarac”  u Odžacima i u razgovoru sa direktoricom, Jelenom Selak,  se upoznao sa načinom na koji je organizovan vaspitno-obrazovni rad u toj ustanovi i prioritetima ove ustanove,  kada je u pitanju briga o deci. U susretu sa najmlađim sugrađanima predsednik Skupštine opštine je obavio kraći razgovor sa predškolcima i upoznao ih sa svojom funkcijom, a za uzvrat mališani su mu poklonili sliku koju su sami nacrtali.

djakovic-poletarac 1

Bila je ovo prva zvanična poseta predsednika Skupštine opštine  jednoj ustanovi, čiji je osnivač lokalna samouprava, i tom prilikom je naglasio da  će to  u narednom periodu biti praksa predsednika Skupštine opštine Odžaci. On planira da u sklopu svojih redovnih aktivnosti bar jednom u tri meseca poseti sva javna preduzeća i ustanove, da se upozna sa problemima koji eventualno tište te ustanove, da vidi kakva je radna disciplina, da li direktori imaju određene probleme sa zaposlenima i da li uspevaju da ih reše. Kolika sredstva su im potrebna iz opštinskog budžeta i na koji način lokalna samouprava, kao osnivač, može da pomogne da se poboljša rad u tim ustanovama i preduzećima.

- Namerno sam prvu posetio PU Poletarac, jer je to ustanova koja je u prethodnom periodu imala određene zapažene rezultate u radu i prosto kao čovek koji ima decu u toj istoj ustanovi. Vidim da je dečje zadovoljstvo izuzetno veliko i da su deca, kako moja, tako i sva ostala srećna što pohađaju tu ustanovu. Ranije sam dolazio u svojstvu roditelja, a sada sam došao u svojstvu predsednika Skupštine opštine sa namerom da sagledam trenutno stanje, da u narednom periodu unapređujemo rad i da kroz određene subvencije olakšamo porodicama troškove boravka dece – rekao je Goran Đaković, predsednik Skupštine opštine Odžaci.

Prema njegovim rečima novo opštinsko rukovodstvo  će raditi na tome da se smanje svi neophodni troškovi koji su do sada bili prisutni u radu lokalne samouprave i već prvim rebalansom će pokušati kreirati koliko-toliko razvojni budžet, kako bi se sredstva usmerila tamo gde je to najbitnije, a u ovom trenutku to su socijalni programi i najranjivije kategorije našeg društva – deca i stara lica.

djakovic-poletrac 2

- Definitivno u 2015. godini ćemo napraviti jedan razvojni budžet gde ćemo se truditi da upravo sredstva usmeravamo tamo gde je to najpotrebnije. Imamo nažalost veliki broj siromašnih, nezaposlenih, pokušaćemo da vidimo kako i na koji način da se tim ljudima pomogne i da im se da neka šansa. Radićemo na otvaranju novih radnih mesta po principu samozapošljavanja. Gledaćemo maksimalno da uštedimo na budžetu. Bilo je, na žalost, puno rasipanja, ali sada imamo obavezu prema građanima kojima smo to obećali, da se zaista posvetimo njima, odnosno da vidimo kako i na koji način možemo da im poboljšamo uslove života u našoj opštini – istakao je Đaković.

U ime kolektiva i u svoje lično ime direktorica PU “Poletarac”, Jelena Selak, se zahvalila predsedniku Skupštine opštine na zvaničnoj poseti i izrazila zadovoljstvo što je PU “Poletarac” odabrana za prvu u nizu ustanova i javnih preduzeća koje su obuhvaćene ovim aktivnostima. Ona je istakla da je zasluga svih zaposlenih što ustanova na čijem je čelu, uživa visok ugled među predškolskim ustanovama u celoj zemlji i da očekuje uspešnu saradnju sa novim opštinskim rukovodstvom, na čelu sa predsednikom opštine, Dušanom Marijanom, i predsednikom Skupštine opštin,  Goranom Đakovićem.

U tom pravcu najneophodnije je obratiti pažnju na socijalno ugrožene kategorije korisnika usluga, na populacionu politiku, na proširenje smeštajnih kapaciteta i na stvaranje podjednako dobrih uslova za boravak dece u svih 10 objekata PU “Poletarac”  na teritoriji opštine, koje ove školske godine pohađa 510 mališana.

- Ovo je prvi korak i prva pokazana dobra volja lokalne samouprave da se posveti pažnja deci kao najosetljivijoj populaciji u opštini Odžaci. Nadam se uspešnoj saradnji i samo zajedničkim snagama možemo uticati da se permanentno unapređuje kvalitet vaspitno-obrazovnog rada u PU “Poletarac”. Želja nam je da uvek idemo korak dalje, a samim tim i da poboljšamo uslove boravka dece u našoj ustanovi – rekla je direktorica PU “Poletarac”  i pozdravila ovu inicijativu predsednika Skupštine opštine.

Direktorica Selak je u toku razgovora istakla da je Opština Odžaci ovom posetom pokazala dobar znak da se zajedničkim radom pre svega, stvara takav ambijent u kojem će danas odrastati srećna i zadovoljna deca, a koja će sutra biti srećni i zadovoljni ljudi. Ona je zaključila da je istovremeno zajednički cilj osnivača i PU “Poletarac”  stvaranje zadovoljnih korisnika, a to su roditelji, odnosno građani opštine Odžaci.

djakovic-poletarac 3djakovic-poletarac 3-1djakovic-poletarac 4

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002