Radni sastanak mobilnog tima za inkluziju Roma

 Na osnovu memoranduma o razumevanju, koji je potpisan između opštine Odžaci i Organizacije za Evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), obrazovan je Mobilni tim za inkluziju Roma. Tim je obrazovan u cilju unapređenja komunikacije i koordinacije aktivnosti kao i poboljšanja delotvornosti rada službi koje se, na lokalnom nivou, bave problemima Roma.

ovde smo zajedno 1

Opština Odžaci je uključena u Projekat pod nazivom „Ovde smo zajedno – evropska podrška za inkluziju Roma“, koji sprovodi Misija OEBS u Srbiji, a finansira Delegacija Evropske unije iz IPA fondova. Stanovanje je veoma važna oblast ovog Projekta. Stambena komponenta Projekta podrazumeva pripremu tehničke dokumentacije (urbanističkih planova, projekata infrastrukture, projekata unapređenja romskih naselja itd.) kako bi opština spremno dočekala poziv za prijavljivanje za IPA  fondove, iz kojih će biti finansirano poboljšanje uslova života i stanovanja romskih porodica. U okviru ove komponente Projekta konsultantski tim, angažovan od strane OEBS, izradio je studiju o modelima unapređenja stanovanja Roma koji su do sada, manje ili više uspešno, primenjivani u Srbiji.

Izbor stambenih modela bi trebao da bude rezultat konsultacija relevantnih predstavnika lokalne samouprave, romskih koordinatora i romskog civilnog sektora a sve u cilju odabira modela koji su najprihvatljiviji i Romima i lokalnoj samoupravi.

U okviru projektnih aktivnosti, 15 maja 2014. godine, održana je radionica u Aranđelovcu kojoj su, ispred naše opštine, prisustvovali Tatjana Stamenković (Odeljenje za urbanizam), Jasmina Gojić (Direkcija za izgradnju) i Miroslav Ilić (koordinator za romska pitanja). Članovi našeg Mobilnog tima za inkluziju Roma su imali priliku da se izjasne za jedan ili više stambenih modela koji mogu biti primenjeni u našoj opštini.

ovde smo zajedno 2ovde smo zajedno 3ovde smo zajedno 4

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002