Odžački preduzetnici na kineskom privrednom sajmu u Budimpešti

 U organizaciji Razvojne agencije Panonreg iz Subotice, sa ispostavom u Apatinu, Regionalne privredne komore Sombor i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Odžaci, oko šezdesetak preduzetnika i ostalih zainteresovanih građana odžačke opštine posetilo Budimpeštu i Prvi poslovni sajam privrede Narodne Republike Kine koji traje od 16. do 18. juna pod nazivom “China Smart Expo 2014”.

china smart expo

Oko 120 izlagača, u fokus manifestacije je stavilo proizvodnju poljoprivredne opreme i mahanizacije, elektronske i automobilske industrije. U dobroj meri bili su zastupljeni i privredni subjekti iz oblasti električne opreme, metaloprerade, informacionih tehnologija, zanatstva, sporta i turizma.

Prevoz i ulaz na sajam za sve putnike bili su besplatni i mada su preduzetnici naše opštine očekivali više, svi zajedno se slažu u jednoj stvari – da je dobro što je ovakvo putovanje organizovano, jer je to bila prilika da se dođe do brojnih korisnih informacija, pa čak i do nagoveštaja poslovnih angažmana.

- Dobro je da se neko setio da nas pozove na jedan ovakav događaj i pored toga što smo kao nedovoljno obavešteni očekivali nešto konkretniju i bogatiju ponudu – rekao je za Radio Odžake Siniša Vučić, vlasnik pekare koja već više od pola veka uspešno funkcioniše u odžačkoj opštini.

- Narodna Republika Kina je jedna od najjačih svetskih ekonomija u neverovatnom ekonomskom i svakom drugom usponu i na njihovim sajmovima, baš kao što je i ovaj, sigurno možete da steknete još bolji utisak o svemu tome, a ako uspostavite poslovni kontakt bilo gde u svetu sa njima, onda ste bez sumnje, napravili posao karijere. Naravno to nije ni malo lako, ali su sajmovi neophodni svima koji se bave preduzetništvom – istakao je Zoran Pešić, vlasnik istoimene gvožđare u Odžacima.

- Svi smo nekako očekivali više – naglašava Jasna Brkljač iz odžačke Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, ali dodaje da je namera bila ona najbolja, da se korisnim informacijama pomogne onima koji su pre svega u privatnom biznisu.

- Privatno preduzetništvo je kičma ovog društva pa tako i odžačke opštine, a mi iz lokalne samouprave činimo sve da nimalo ružičastu situaciju, kada je u pitanju zapošljavanje i preduzetništvo, pomerimo koliko god je moguće u što boljem pravcu. To nam je i ovoga puta bila želja i namera – istakla je Biljana Cekić, zamenica predsednika opštine Odžaci.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002