Nastavak realizacije Lokalnog akcionog plana zapošljavanja

 Opština Odžaci nastavlja realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Odžaci za 2014. godinu. Juče, 7. avgusta 2014. godine, potpisani su ugovori kojim se započinje realizacija sledećih mera:

opstina ulaz1

- Podsticanje zapošljavanja mladih putem finansiranja zapošljavanja i stručnog osposobljavanja pripravnika za samostalan rad u struci

- Organizovanje javnih radova od interesa za Opštinu radi zapošljavanja teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica

- Stručna praksa - radi sticanja praktičnih znanja i veština za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa

Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, Odlukom o budžetu opštine Odžaci za 2014. godinu,  planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 18.000.000,00 dinara.

Ove godine biće zaposleno i stručno osposobljavano 12 pripravnika. Imajući u vidu veliki broj nezaposlenih lica, koja spadaju u kategoriju teže zapošljivih lica, izražena je potreba za organizovanjem javnih radova. Na sprovođenju javnih radova angažovano je ukupno 52 lica. Javnim pozivom za realizaciju programa stručne prakse  osposobiće se za samostalan rad u struci 20 nezaposlenih lica.

Realizacijom mera i  programa iz  LAPZ lokalna samouprava će uticati  na rast zapošljavanja i održivo povećanje zaposlenosti, na očuvanje radnih mesta, povećanje ponude i potražnje radne snage kao  i na ulaganja u ljudski kapital putem dodatnih obuka i obrazovanja.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002