Opština Odžaci se uključila u projekat donacije montažnih kuća izbeglicama

     Opštinu Odžaci juče su posetili predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije povodom realizacije drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije koji obuhvata dodelu 120 montažnih kuća izbeglim licima po sistemu ključ u ruke. U delegaciji iz Beograda bili su Željko Janjić, koordinator za Zapadno-bački okrug Komesarijata za izbeglice i pravni savetnici Gordana Ćušić i Nada Marinović. Oni su zajedno sa opštinskim poverenikom Milanom Orlićem održali sastanak u skupštinskoj sali Sportsko-poslovnog centra sa zainteresovanim korisnicima ovog vida pomoći.

Projekat postavljanja montažnih kuća biće realizovan u 36 opština i gradova u Srbiji. Kako je na sastanku istaknuto, izbegličke porodice moraju da poseduju sopstveni plac za gradnju kuće i da snose troškove komunalnih i elektropriključaka, što predstavlja osnovni uslov konkursa koji je u toku i traje do 19. decembra. Kuće se dodeljuju besplatno i imaju zabranu otuđenja u roku od pet godina od dana zaključenja ugovora.

Prema poslednjim podacima Kancelarije poverenika za izbeglice, trenutno u opštini Odžaci ima 48 porodica koje nisu stambeno zbrinute, a na osnovu sprovedenog upitnika i jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima Komesarijata za izbeglice, za sada dve do tri porodice ispunjavaju uslove Javnog poziva za dodelu montažnih kuća.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002