Zdravstvena ustanova Janković zakupac apoteka u opštini Odžaci

apoteke 1

Apotekarska ustanova “Janković” iz Novog Sada uzeće u zakup devet apoteka Doma zdravlja Odžaci, uz obavezu da u njima nastavi da obavlja istu delatnost tokom trajanja zakupa.

Nakon objavljenog javnog oglasa i sprovedenog postupka prikupljanja ponuda, sa zdravstvenom ustanovom iz Novog Sada danas je potpisan ugovor o davanju u zakup devet apoteka u javnoj svojini opštine Odžaci na period od deset godina.

– Potpisivanjem ovog ugovora unaprediće se rad apoteka u opštini Odžaci i nivo zdravstvene zaštite podići na jedan viši nivo. Poslovni prostori tih devet apoteka će biti uređeni i ono što je nama kao lokalnoj samoupravi bilo bitno, zaposleni koji su u njima ostali nastaviće da rade kod Apoteke “Janković” – izjavila je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković nakon potpisivanja ugovora.

Predsednica opštine je istakla da će nova apoteka biti otvorena u objektu Fabričke ambulante, tako da će i stanovnici tog dela Odžaka dobiti apoteku u blizini.

Apoteka “Janković” preuzeće i osam apoteka u osam seoskih naselja, dok apoteka koja se nalazi u krugu Doma zdravlja Odžaci nije predmet zakupa i nastaviće da radi pod okriljem te javne zdravstvene ustanove.

Mesečna zakupnina za devet apoteka po ugovoru je 61.000 dinara bez PDV-a, a zakupac nema pravo da zatvori bilo koju apoteku, niti da je daje u podzakup.

U objektima Doma zdravlja Odžaci zakupac će pored tekućeg održavanja morati izvršiti neophodne investicione radove, što podrazumeva i da apoteke dobiju zasebne sanitarne čvorove, kako bi zadovoljile sve uslove za obavljanje apotekarske delatnosti.

Očekivanja su i da će zakupac obezbediti bolju snabdevenost apoteka.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik predsednice opštine Miroslav Kondić, koji je bio na čelu komisije za sprovođenje javnog nadmetanja za davanje u zakup državnih apoteka.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002