У Оџацима боравили донатори инвестиције изградње 55 купатила у ромским насељима оџачке општине

 

Градилишта у оџачкој општини на којима се гради 55 купатила у ромским насељима , посетили су представници хуманитарних организација из Швајцарске, који су донирали финансијска средства за изградњу истих.


Делегацију су предводили Данијел Швитер из Швајцарског ресурног центра и развој консултантских услуга из Сент Галена и Ли Мајер, представник швајцарске хуманитарне организације Евангелистичке цркве ХЕКС. У пратњи су им били пре свега Роберт Бу, директор Агенције „Социјална инклузија и побољшање услова становања Рома“, са сарадницима.Председница општине Оџаци Изабела Шерић и њен помоћник Васил Настоски су такође обишли градилишта заједно са гостима.
Овом приликом посећена  су готово сва градилишта и донатори су се уверили  да су средства која су уложена за изградњу купатила, утрошена за ову намену.


„Поносни смо на ову инвестицију која се спроводи у оџачкој општини, али такође и на чињеницу да се поштује динамика радова“-рекла је Изабела Шерић.
Представник ХЕКС-а Ли Мајер је напоменуо да ова хуманитарна организација да 50 посто средстава обезбеђује ХЕКС, а остатак друге хуманитарне организације из Швајцарске.

romi2


„Већ шест година наша организација ради технички део донација према ромској популацији, а овог пута нас занима и део који обезбеђује општина Оџаци. То не радимо због неке контроле или ревизије, већ нас интересује стање на терену, а виђеним стањем смо изузетно задовољни.“-рекао је Ли Мајер.

У Оџацима боравили донатори инвестиције изградње 55 купатила у ромским насељима оџачке општине

......................................................................

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002