Задружна имовина задругарима

 

Дугогодишње доказивање задругара из Српског Милетића  о праву власништва над задружном имовином, добило је епилог пред  другостепеним органом и од Министарства финансија добијено је Решење којим се налаже повраћај задружне имовине задругарима. Овим Решењем, враћено је 1350 хектара задружне земље коју су потраживали задругари из Српског Милетића и  против тог Решења не може се изјавити жалба, али заинтересоване стране могу да покрену управни спор код Управног суда у Београду.

Тим поводом о одржана је конференција за новинаре на којој су говорили челници локалне самоуправе и задругара.

zadrugari1

„Решењем Министарства финансија којим се потврђује првостепена одлука општине Оџаци да је приватизована земља у Српском Милетићу власништво задругара, прво је у Србији којим се поништава приватизација. Посебно сам задовољна што сам била на челу тима који је имао само један циљ, а то је обезбедити све неопходне услове за утврђивање истине и за доношење само, увек сам наглашавала на закону заснованог решења. И као председница општине моја улога је била у томе да се залажем за стварање амбијента за доследну примену закона, за објективност, за непристрасност, јер се само тако могло одговорити овом великом задатку и истакнутом захтеву за повраћај задружне имовине.“ – поручила је председница општине Оџаци Изабела Шерић обраћајући се задругарима.

Председница општине Изабела Шерић је рекла да је готово сигурна да садашњи власници неће седети скрштених руку као и да је сигурна да ће они искористити сва расположива правна средства, а пре свега упутити тужбу Управном суду.

Начелница општинске управе Елена Турански, кјоја је и сачинила првостепену одлуку,  је у свом обраћању задругарима иновинарима рекла да је било потребно пуно труда и марљивог рада током којег је сакупљено готово 1.000 страница доказа на основу којих је издала првостепено решење о повраћају задружне имовине, што је касније потврдило и Министарство привреде и финансија.

zadrugari1

Помоћник председнице општине Васил Настоски истакао је да је успешно решена једна веома компликована ситуација што је само показало колико је актуелна власт у Оџацима одговорна према својим грађанима.

Бројни протести које су организовали задругари из Српског Милетића, Бачког Брестовца и Раткова, указивали су на  незаконит начин којим је отуђена задружна имовина приликом приватизације ових земљорадничких задруга,  а упорност задругара из Српског Милетића донело је праведан исход.

zadrugari1

......................................................................

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002