Све најважније информације инвеститори могу пронаћи на интернету

 

Нови Сад, 4. јун 2013. - Израдом Интерактивне мапе логистичког потенцијала АП Војводине, која ће за кориснике бити доступна преко интернета, учињен је велики корак напред у логистичком смислу. Инвеститорима који послују на територији наше покрајине, или желе да уложе капитал, обезбеђено је да брзо и ефикасно, кликом на компјутеру, дођу до најважнијих информација и података важних за њихов посао, а за шта су раније биле потребне недеље. Ово је истакао председник Владе Војводине, др Бојан Пајтић, у Привредној комори Војводине, приликом представљања овог значајног документа, које је одржано у организацији Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

04062013 pajtic promocija v1


Захваљујући се градоначелницима, председницима општина, општинским управама које су учествовале у овом пројекту, др Пајтић је нагласио:
„Мапа логистичког потенцијала АПВ ће инвеститорима омогућити да се, за неколико минута, упознају са инфраструктурним могућностима, да дођу до информација о радним и индустријским зонама, макроекономским и микроекономским условима. Инвеститори ће моћи врло брзо да процене где је исплативо да уложе и послују. Пре годину дана Финанциал Тимес је прогласио Војводину за четврту регију по ефективности страних улагања, а сада настојимо да додатно олакшамо положај инвеститора. Свесни смо колико је данас оптерећење у привреди велико и колике су плате у  приватном сектору и јавном сектору. Знајући да ћемо као држава доћи у велике финансијске проблеме и да глобална рецесија не само да није завршена него се захуктава, у прошлој години смо за 10 одсто смањили администрацију у покрајини. Показали смо да желимо да учествујемо у решавању проблема са којима се данас суочава привреда. Желимо да уштедимо средства да би их даље пласирали  у привреду, пољопривреду, у развој".

Домаћин презентације, покрајински секретар за привреду запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин истакао је да је Мапа логистичког потенцијала АПВ - документ који омогућава ефикасне разговоре са страним партнерима. Унапређење логистике представља наш стратешки приоритет, а мапа има велики значај за АП Војводину и за Републику Србију, рекао је Васин.

Доц. др Мирјана Крањац, секретар покрајинског Савета за логистику у Секретаријату предочила је јавности значај документа и представила мапу, која садржи податке о железничкој и друмској инфраструктури, мапе река и канала, лука, опис свих логистичких центара у Војводини и капацитета лука. У њој су представљени подаци који одражавају потенцијал логистичког центра: од површине, структуре власништва, близине саобраћајне и комуналне инфраструктуре, постојања планске документације (генералних, општих и детаљних планова регулације), механизације и складишних капацитета.
Општину Оџаци је представљао помоћник председнице општине, Васил Настоски.

04062013 pajtic promocija v304062013 pajtic promocija v2

......................................................................

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002