Данас у Оџацима почиње са радом Музичка школа

Potpisivanje-muzicka-skola

Данас су у сали Општинског већа, Милош Пејчић, председник Скупштине општине Оџаци и Милена Балог, директорица Музичке школе „Петар Коњовић" из Сомбора потписали уговор о пословној техничкој сарадњи , што и формално представља почетак рада истуреног одељења ниже музичке школе у Оџацима. Овом чину су присуствовале Гордана Лукић, руководилац за друштвене делатности и Елена Турански, начелница Општинске управе.

 

Овај пројекат је започет је пре неколико година и сада смо коначно створили услове да школа почне са радом. Ово је велика ствар за нашу општину, јер ће деца кроз систематско школовање израстати у школоване музичаре који ће нас успешно представљати како у Србији тако и свету. Ја бих се захвалио свима који су сарађивали на реализацији ове идеје . Локална самоуправа је издвојила значајна средства за реконструкцију кабинета и набавку инструмената. Велики број уписаних ученика је знак, да је овај пројекат у потпуности успео, па верујем да ће бити све више деце која ће у будућности израсти у праве музичке виртоузе - нагласио је Пејчић.

Након овог свечаног чина, у згради Гимназије и економске школе „Јован Јовановић – Змај" извршен је упис 87 ђака који су после положеног пријемног испита, стекли право да похађају школу. Деца су се изјаснила за школовање на инструментима: клавир, гитара, хармоника, флаута и виолина, где ће по први пут имати прилику да на квалитетан и систематски начин похађају наставу која ће бити два пута недељно.
Заиста се надамо да ћемо концертима ђака и професора, значајно допринети и образовном и културном музичком животу Оџака. Захваљујемо се свима на огромно уложеном труду, како бисмо добили дозволу за рад. Пријатно смо изненађени бројем уписаних ученика као и њиховом музикалношћу. За солфеђо је предвиђена групна а за инструменте ће настава бити индивидуална. При избору инструмената настојали смо да испоштујемо жељу сваког ученика. Највише њих је заинтересована за клавир и гитару- каже Милена Балог, директорица Музичке школе „ Петар Коњовић" из Сомбора.

 

......................................................................

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002