Оџачки еколози за органску производњу

Еколошки покрет Оџака организовао једнодневни семинар за пољопривреднике који желе да се баве органском производњом.

mr Nadezda Pesic Mlinko na predavanju u Odzacima

У Оџацима је одржан једнодневни семинар о органској производњи хране под називом „Основни принципи органске производње", који је организовао Еколошки покрет Оџака, на коме је учествовало двадесетак пољопривредника из оџачке општине који су заинтересовани за овај вид производње хране.Стручњаци из Био-школе ТЕРА С из Суботице, одржали су предавања на неколико тема значајних за органску производњу, а Еколошки покрет Оџака у сарадњи са Дирекцијом за пољопривреду и рурални развој општинске управе Оџаци и Удружењем пољопривредника општине Оџаци, организовао је овај скуп на најбољи начин.

Програм је представила Јелена Ивовић, а о стандардима у области пољопривреде, као и о инсталирању малих породичних прерадних капацитета, предавање је одржала мр Надежда Пешић Млинко. Са основним принципима органске производње, присутне пољопривреднике упознала је инж. Нада Беркеш. Ово предавање изазвало је посебну пажњу присутних који до сада нису имали прилику да на овако јасан и стручан начин буду упознати са органским начином производње хране.
„Едукацијом различитих циљних група (пољопривредници, прерађивачи, као и представници локалних самоуправа и удружења) и организовањем оваквих семинара, основни је задатак и циљ повећање знања о методама органске производње, контроли и сртификацији органских производа, али и повећање нивоа свести представника власти у циљу обезбеђивања услова за развој органске производње".-рекла је дипл.ецц Јелена Ивовић из удружења ТЕРА С.
Предавање на семинару о контроли и сертификацији пољопривредне производње, одржала је дипл. Инж. Мирјана Јовановић Драгојловић, а о значају удруживања органских произвођача, говорио је дипл. Инж. Ненад Новаковић.

......................................................................

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002