Javni poziv za dodelu montažnih kuća izbeglicama

Komesarijat za izbeglice i migracije objavio je Javni poziv za dodelu 120 montažnih kuća u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. Projekat postavljanja montažnih kuća realizovaće se u 36 opština i gradova, među kojim je i opština Odžaci. Izbegla lica zainteresovana za ovaj program donacije, prijave i potrebnu dokumentaciju mogu da podnesu do 19. decembra.

Kuće izbeglicama

Kako je saopštio Komesarijat za izbeglice i migracije, izbegličke porodice moraju ispuniti osnovni uslov na konkursu, a to je da poseduju sopstveni plac za gradnju kuće. Osobe kojima kuće budu dodeljene postaju vlasnici objekata i snose troškove komunalnih i elektropriključaka. Kuće se dodeljuju bespovratno, s tim što porodice imaju zabranu otuđenja u roku od pet godina.

Sve potrebne informacije, izbeglice sa područja odžačke opštine mogu da dobiju u Kancelariji opštinskog poverenika Milana Orlića, koji kaže da na osnovu rađenog upitnika za sada u opštini Odžaci tri porodice mogu biti potencijalni korisnici ovog vida pomoći.

Orlić je najavio da će 26. novembra opštinu Odžaci posetiti predstavnici Republičkog komesarijata za izbeglice i migracije i tom prilikom obaviti dogovor sa zainteresovanim potencijalnim korisnicima montažnih kuća. Kako je rekao, sastanak će biti održan u sali Opštinskog veća sa početkom u 12 sati.

......................................................................

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002