Konkurs – Sufinansiranje projekata finansiranih iz EU fondova

konkurs-opstina-lat

Pokrajinski sekretarijat za finansije raspisuje Javni konkurs za dodelu sredstava pokrajinskog sekretarijata za finansije u 2014. godini za učešće u sufinansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova EU.

 Pokrajinski sekretarijat za finansije dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu do 200.000.000,00 dinara za učešće u sufinansiranju Projekata na teritoriji AP Vojvodine koji se finansiraju iz fondova Evropske unije i u kojima se finansira delatnost od opšteg, odnosno javnog interesa.

I Pravo učešča na javnom konkursu

Pravo učešća na Javnom konkursu imaju sledeći korisnici javnih sredstava:

  1. Javna preduzeća i organizacije sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine koji nisu indirektni korisnici budžeta Republike Srbije i budžeta lokalne vlasti;
  2. Jedinice lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine i indirektni korisnici budžeta jedinica lokalne samouprave, kao i indirektni korisnici budžeta Republike Srbije čije je sedište na teritoriji AP Vojvodine;
  3. Ostali korisnici javnih sredstava sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine koji nisu uključeni u sistem konslidovanog računa trezora, a koji pripadaju javnom sektoru, ako su navedeni u aktu Republike Srbije kojim su utvrđeni korisnici javnih sredstava.

Pravo na dodelu sredstava ima Subjekt pod uslovom da je ugovorna strana na Projektu, odnosno da je nosilac Projekta ili partner na Projektu.

Izuzetno, ukoliko se Projekat finansira u okviru prve komponente Instrumenta za pretpristupnu pomoć Evropske unije, pravo na dodelu sredstava imaju jedinice lokalne samouprave pod uslovom da pre podnošenja Prijave pribave mišljenje pokrajinskog sekretarijata nadležnog za oblast na koju se Projekat odnosi da je za tu jedinicu lokalne samouprave utvrđena obaveza obezbeđenja budžetskih sredstava u 2014. godini, kao finansiranje nacionalnog doprinosa u sprovođenju finansijske pomoći Evropske unije.

Subjekt može da konkuriše isključivo za nedostajući iznos sredstava na ime sufinansiranja sopstvenog budžeta na Projektu za koji konkuriše, a ne i budžeta ostalih partnera na Projektu.

Za indirektne korisnike budžeta lokalne samouprave prijavu podnosi opština, odnosno grad.

Jedan Subjekt može da konkuriše za više Projekata.

II Dokumentacija potrebna za javni konkurs

  1. Popunjen obrazac Prijave za dodelu sredstava potpisan i overen od strane odgovornog lica;
  2. Overeni prevod ugovora na srpski jezik od strane ovlašćenog sudskog tumača, kojim se dokazuje da je Subjekt ugovorna strana na Projektu, odnosno da je nosilac Projekta ili partner na Projektu i overena fotokopija predloga Projekta i budžeta Projekta prihvaćenog od strane Evropske komisije, a za jedinice lokalne samouprave iz člana 3. Stava 3. Odluke mišljenje pokrajinskog sekretrijata nadležnog za oblast na koju se Projekat odnosi, da je za tu jedinicu lokalne samouprave utvrđena obaveza obezbeđenja budžetskih sredstava u 2014. godini;
  3. Fotokopija obrasca Overeni potpis lica ovlašćenih za zastupanje –OP obrazac;
  4. Fotokopija rešenja o poreskom identifikacionom broju (PIB-u);
  5. Potvrde o izmirenim poreskim obavezama ne starije od 30 dana izdate od naležnih organa (Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije i lokalne poreske uprave).

Ovu dokumentaciju podnose svi Subjekti koji učestvuju na Javnom konkursu.

Subjekt iz odeljka I) tačka 1. i tačka 3. Javnog konkursa podnosi i:

  1. Overenu fotokopiju akta o osnivanju;
  2. Overenu fotokopiju potvrde o registraciji

Subjekt iz odeljka I) stav 3. Javnog konkrusa podnosi i:

  1. Overenu fotokopiju akta o osnivanju pravnog lica nadležnog za realizaciju Projekta
  2. Fotokopiju plana nabavki u 2014. godini pravnog lica nadležnog za realizaciju projekta.

III Konkursni obrasci

 Radi učešća na Javnom konkursu Subjekt podnosi u jednom primerku Prijavu, overenu i potpisanu od strane ovlašćenog lica, i to:

  1. Subjekt iz odeljka I) stav 1. tačka 1. Javnog konkursa na Obrascu – P1;
  2. Subjekt iz odeljka I) stav 1. tačka 2. Javnog konkursa na Obrascu – P2;
  3. Subjekt iz odeljka I) stav 1. tačka 3. Javnog konkursa na Obrascu – P3 i
  4. Subjekt iz odeljka I) stav 3. Javnog konkursa na Obrascu – P2-1

Obrazac Prijave i Odluka, mogu se preuzeti sa internet stranice Sekretarijata http://www.psf.vojvodina.gov.rs/Konkurs.html ili u prostorijama Sekretarijata, na adresi Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16, sprat III, kancelarija broj 1.

Javni konkurs je otvoren do 31. Oktobra 2014. Godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih ovim Javnim konkursom.

U slučaju da sredstva budu utrošena pre isteka roka Sekretarijat će dati obaveštenje na internet stranici Sekretarijata.

021/487 4720021/487 4720021/487 4720021/487 4720cije možete dobiti u prostorijama Sekretarijata, pozivom na sledeće brojeve telefona: 021/487 4720; 021/487 4 726; 021/487 4 327 i 021/457 719, kao i elektronskim putem na e-mail: dragan.buric@vojvodina.gov.rs i miodrag.zakic@vojvodina.gov.rs

Call
Send SMS
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002