Konkurs za dodelu dotacija za podršku klasterima u oblasti poslovnih usluga

konkurs-opstina-lat

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje Konkurs za dodelu dotacija za podršku klasterima u oblasti poslovnih usluga.

 Tema konkursa je jačanje konkurentnosti u oblasti poslovnih usluga.

Cilj konkursa je da podrži programe koje će realizovati udruženja osnovana radi jačanja konkurentnosti poslovnih usluga.

            Programi traba obavezno da sadrže sledeće aktivnosti:

  1. Unapređenje ponude poslovnih usluga posredstvom interneta na domaćem i međunarodnom tržištu;
  2. Informisanje javnosti o novom Zakonu o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Biće finansirano do tri programa.

Pravo učešća na konkursu, kao podnosilac prijave predloga programa ima udruženje koje je osnovano sa ciljem jačanja konkurentnosti u oblasti poslovnih usluga.

Prijava na konkurs se podnosi na Obrascu OPP usluge 2014 – Prijava na konkurs za dodelu dotacija za podrušku klasterima u oblasti poslovnih usluga, koji je sastavni deo ove dokumentacije i moguće ga je preuzeti sa zvanične stranice Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija www.mtt.gov.rs

Obrazac prijave OPP usluge treba da sadrži podatke o podnosiocu prijave, osnovne podatke o programu i potrebnim finansijskim sredstvima za realizaciju.

Uz popunjenu i overenu prijavu OPP usluge dostaviti sledeće:

  1. Statut Udruženja;
  2. Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenim porezima i doprinosima na dan 31.12.2013. godine.

Budžetom Republike Srbije za 2014. godinu planirana su sredstva u iznosu od 610.000,00 dinara koja su predvuđena godišnjim operativnim planom Ministarstva za 2014. godinu za jačanje konkurentnosti u oblasti poslovnih usluga, u okviru programske aktivnosti „Finansijska podrška za efikasniju ponudu usluga posredstvom interneta i informaisanje javnosti o novom Zakonu o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Polazeći od raspoloživih budžetskih sredstava, Ministarstvo će dodeliti dotaciju za finansiranje do tri programa, u ukupnom iznosu od 533.750,00 dinara.

Dotacija koja bude odobrena za realizaciju programa je namenska i može biti korišćena isključivo za realizaciju programa i u skladu sa ugovorom koji zaključuje Ministarstvo sa udruženjem čiji program bude izabaran. Planirano je da finansijska sredstva budu preneta na račun udruženja po potpisivanju ugovora sa korisnikom dotacije.

Program traje deset meseci, a počinje od dana kada je udruženje primilo ukupan iznos dotacije.

Rok za podnošenje prijava je 11. jun 2014. godine.

 Za sve dodatne informacije obratite se Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacije putem telefona na broj 011 311 0470 ili putem e-mail adrese: zeljko.stojanovic@mtt.gov.rs

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002