JAVNI POZIV ZA ORGANIZOVANjE SPROVOĐENjA JAVNIH RADOVA U 2016. GODINI U OPŠTINI ODžACI-uključivanje Roma i Romkinja u programe javnih radova

Na osnovu člana 44. stav 1. tačka 5. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik RS", broj 129/07) i člana 57. stav 1. tačka 8. Statuta opštine Odžaci („Službeni list opštine Odžaci", broj 17/08, 27/10) a u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Roma u opštini Odžaci  („Službeni list opštine Odžaci“broj 2/2011,17/2012 i 20/2015) i Finansijog plana LAP-a za unapređenje obrazovanja ,zdravlja i stanovanja Roma u opštini Odžaci za 2016 godinu. Predsednik opštine Odžaci raspisuje


JAVNI POZIV
ZA ORGANIZOVANjE SPROVOĐENjA JAVNIH RADOVA  U 2016. GODINI
U OPŠTINI ODžACI


I  OSNOVNE INFORMACIJE


        Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (u daljem tekstu: Nacionalna služba) i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima poslodavac – izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa - uključivanje Roma i Romkinja u programe javnih radova.
Javni radovi se organizuju u cilju zapošljavanja Roma i Romkinja - teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih.
Javne radove sprovodi poslodavac - izvođač javnog rada, koga određuje opština Odžaci  na osnovu javnog poziva.
Maksimalna dužina trajanja javnog rada je 1 mesec.
Poslodavac - izvođač javnog rada podnosi prijavu za sprovođenje javnog rada koja sadrži opis aktivnosti javnog rada (termin plan) i broj lica koja se zapošljavaju.


KOMPLETAN TEKST JAVNOG POZIVA MOŽETE POGLEDATI OVDE


PRIJAVU ZA SPROVOĐENJE JAVNOG RADA MOŽETE PREUZETI OVDE


IZJAVU MOŽETE PREUZETI OVDE


 

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002