O G L A S Za izbor korisnika pomoći za trajno rešavanje stambenih potreba stanovnika u Novom naselju u Bogojevu

Na osnovu Ugovora o saradnji na realizaciji projekta broj: 03-312 , i Ugovora potpisanog 06.06.2017. godine u Beogradu, čiji je predmet izgradnja stambenih objekta za socijalno stanovanje u okviru projekta Podrška adekvatnim i održivim stambenim rešenjima u opštini Odžaci “Da svaki Rom ima dom” koji finansira Evropska Unija preko Delegacije Evropske komisije u Republici Srbiji, a realizuje Hausing Centar u partnerstvu sa opštinom Odžaci, predsednik opštine Odžaci raspisuje:
 
 
O G L A S 
Za izbor korisnika pomoći za trajno rešavanje stambenih potreba stanovnika u Novom naselju u Bogojevu
 
PREDMET OGLASA
 
I
 
Izbor korisnika 34 stambene jedinice za trajno rešavanje stambenih potreba stanovnika u Novom naselju u Bogojevu, koje će biti izgrađene na sledećim parcelama i katastarskim opštinama KO Bogojevo parcele broj: 239,385,705,779/1 i 779/2, KO Karavukovo parcele broj: 805/7 i 1555/49, KO Lalić parcela broj: 617, KO Bački Brestovac parcele broj: 2439 i 2440 i KO Bački Gračac parcele broj: 1706,1707,1708 i 1709, u okvirima Regulacionih planova pomenutih mesta u opštini Odžaci, i to:
1) 31 stambena jedinica – socijalno ugroženim stanovništvu evidentiranom na teritoriji neuslovnog Novog naselja u Bogojevu;
2) 1 stambena jedinica – deci koja su stanovnici neuslovnog Novog naselja u Bogojevu, ali su bez roditeljskog staranja te se zbog toga nalaze u Domu za nezbrinutu decu do punoletstva .
3) 2 stambene jedinice – za domicilno stanovništvo na Dunavskoj obali koja pripada neuslovnom Novom naselju u Bogojevu.
 
II
 
Porodicom odnosno porodičnim domaćinstvom smatraju se svi članovi porodice između kojih postoji srodstvo do trećeg stepena ili koji vode zajedničko domaćinstvo.
 
III
 
Raspodela stambenih jedinica vršiće se prema broju članova porodičnog domaćinstva u skladu sa Članom 90. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada (Sl. glasnik RS broj 104/2016) odnosno na sledeći način: 
 za jednočlano domaćinstvo stambena jednica korisne površine od 22 do 30 m2; 
 za dvočlano domaćinstvo stambena jedinica korisne površine od 30 do 48 m2
 za tročlano domaćinstvo stambena jedinica korisne površine od 40 do 56 m2; 
 za četvoročlano domaćinstvo stambena jedinica korisne površine  od 50 do 64 m2
 za petočlano domaćinstvo stambena jedinica korisne površine od 56 do 77 m2
 za šestočlano i veće domaćinstvo stambena jedinica korisne površine od 64 do 86 m2
 
Socijalno ugrožena porodica, u smislu ovog Pravilnika, može koristiti stambenu jedinicu manje površine, ako se sa tim saglasi u pismenoj formi.
 
KORISNICI
 
IV
 
Stambene jedinice su namenjene socijalno ugroženom stanovništvu iz lokalne zajednice, evidentiranom na teritoriji neuslovnog Novog naselja u Bogojevu, opština Odžaci, koje je zaiteresovano za ovaj vid stambenog rešenja, i to :
1) socijalno ugroženim licima i porodicama koje imaju do 8 članova porodice/domaćinstva i koje zbog fizičkih ili mentalnih bolesti, hronične bolesti ili invaliditeta člana porodice, nezaposlenosti ili drugih razloga ne mogu da obezbede uslove za život;
2) jednoroditeljskim porodicama; 
3) deci bez roditeljskog staranja;
4) starim licima - samcima ili parovima, sposobnim da žive samostalno.
 
 V
 
Korisnik ne može steći pravo svojine na stambenoj jedinici koja mu je dodeljena na korišćenje.
Korisniku stambene jedinice može prestati pravo korišćenja u skladu sa Ugovorom o korišćenju koji zaključuju Opština i korisnik.
 
 
 USLOVI ZA IZBOR KORISNIKA STAMBENIH JEDINICA
 
VI
 
Lica odnosno porodice iz člana 2. ovog Pravilnika mogu ostvariti pravo korišćenja stambene jedinice pod uslovom :
1) da su evidentirani kao stanovnici neuslovnog Novog naselja u Bogojevu prema evidenciji i Bazi podataka koje su formirane u 24. avgusta 2016. godine, a ažurirane 22. februara 2017. godine; 
2) da su državljani Republike Srbije;
3) da ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji ili drugoj državi, a kojom mogu da reše svoje stambeno pitanje;
4) da imaju prebivalište, odnosno boravište, na teritoriji RS najmanje dvanaest (12) meseci pre dana objavljivanja Oglasa. 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVA NA OGLAS
 
VII
 
Za prijavu potencijalnih korisnika potrebni su: 
 
1) Izjava o zajedničkom domaćinstvu (daje se u kancelariji MZ) ;
2) Očitana i fotokopirana lična karta za sve članove porodičnog domaćinstva/ izvod iz matične knjige rođenih za maloletne članove domaćinstva , 
3) Uverenje iz RGZ – Služba za katastar nepokretnosti opštine Odžaci, da podnosilac Zahteva i članovi njegovog porodičnog domaćinstva ne poseduju nepokretnost; 
4) Dokaz o prihodima i primanjima: 
-   potvrda o nezaposlenosti izdata od Nacionalne službe za zapošljavanje ili uverenje PIO fonda da nema uplaćenih doprinosa za penziono, zdravstveno i socijalno osiguranje, ne starije od 30 dana;
- potvrda poslodavca o visini primanja u mesecu koji predhodi mesecu           podnošenja prijave na Oglas za zaposlene članove / ili izjava da podnosilac odnosno član porodice ostvaruje neke povremene prihode;
- ček od penzije za penzionere,
- uverenje da je korisnik novčane socijalne pomoći koje izdaje Centar za socijalni rad;
-   potvrda za decu koja su smeštena u domu za nezbrinutu decu koju izdaje Centar za socijalni rad;
 
Izjava iz tačke 1. u okviru uslova koji važe za prijavu svih potencijalnih korisnika daju se pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću pred nadležnim organom Opštinske uprave. Ako se ustanovi suprotno od izjavljenog, protiv podnosioca zahteva će se preduzeti odgovarajuće mere u skladu sa Zakonom.
 
 
IZBOR KORISNIKA
 
VIII
 
Predlog liste korisnika biće objavljen na oglasnim tablama Opštinske uprave opštine Odžaci, Centra za socijalni rad Odžaci kao i u Mesnoj zajednici Bogojevo.
Na predlog liste korisnika podnosilac Zahteva može uložiti prigovor Komisiji preko Odeljenja za društvene delatnosti, kancelariji za Romska pitanja, u roku od 8 dana od dana objavljivanja predloga liste korisnika.
Komisija, posle provere navoda u prigovorima i utvrđenog činjeničnog stanja,  donosi konačnu listu reda prvenstva.
 
 
 
PODNOŠENjE ZAHTEVA
 
IX
 
Oglas će biti objavljen 31. jula 2017. godine u lokalnim medijima, na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Odžaci, Centra za socijalni rad Odžaci i u Mesnoj kancelariji Bogojevo.
 
Rok za podnošenje zahteva je 30 dana od dana objavljivanja Oglasa, do srede,  30.08.2017. godine.
 
Obrasci prijave i potrebnih izjava preuzimaju se kod službenika u Kancelariji za romska pitanja, zgrada Opštinske uprave opštine Odžaci, kancelarija broj 35.
 
Prijave sa potrebnom dokumentacijom i naznakom ZA KORISNIKE SOCIJALNOG STANOVANjA, zainteresovana lica podnose lično u Opštinskoj upravi opštine Odžaci u Odžacima ili poštom na adresu sa naznakom Izbor korisnika pomoći za trajno rešavanje stambenih potreba stanovnika u Novom naselju u Bogojevu.
ORIGINALNI TEKST OGLASA MOŽETE PREUZETI OVDE
 
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002