JAVNI POZIV ZA ORGANIZOVANjE SPROVOĐENjA JAVNIH RADOVA U 2017. GODINI U OPŠTINI ODŽACI

Na osnovu člana 44. stav 1. tačka 5. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik RS“, br. 129/07, 83/14 - dr.zakon i 101/16)  i člana 57. stav 1. tačka 8. Statuta opštine Odžaci („Službeni list opštine Odžaci", broj 17/08, 27/10) a u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Odžaci za 2017. godinu („Službeni list opštine Odžaci“, br. 01/2017, 17/2017) Predsednik opštine Odžaci raspisuje
 
JAVNI POZIV
ZA ORGANIZOVANjE SPROVOĐENjA JAVNIH RADOVA U 2017. GODINI
U OPŠTINI ODžACI
 
I  OSNOVNE INFORMACIJE
 
Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za radno angažovanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (u daljem tekstu: Nacionalna služba) i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima poslodavac - izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa (npr. prevencija i pomoć starima, sanacija divljih deponija, uređenje i izgradnja puteva i dr.).
Javni radovi se organizuju u cilju radnog angažovanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih.
Javne radove sprovodi poslodavac - izvođač javnog rada, koga određuje opština Odžaci  na osnovu javnog poziva.
Maksimalna dužina trajanja javnog rada je 3 meseca.
Poslodavac - izvođač javnog rada podnosi prijavu za sprovođenje javnog rada koja sadrži opis aktivnosti javnog rada (termin plan) i broj lica koja se zapošljavaju.
 
II   NAMENA I VISINA SREDSTAVA
 
Za sprovođenje javnog rada opština Odžaci isplaćuje poslodavcu - izvođaču javnog rada sredstva za isplatu naknade za obavljen posao nezaposlenim licima uključenim u javne radove po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, u visini do 20.000,00 dinara po licu, na mesečnom nivou za pun fond radnih časova, odnosno srazmerno vremenu radnog angažovanja na mesečnom nivou; utvrđen iznos naknade za obavljeni posao se uvećava za pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, koji su obračunati u skladu sa zakonom.
 
III  OBLASTI SPROVOĐENjA
 
Javni radovi se mogu organizovati i sprovoditi u oblastima:
• socijalnih i humanitarnih delatnosti,
• održavanja i obnavljanja javne infrastrukture,
• održavanja i zaštite životne sredine i prirode.
 
IV  PODNOŠENjE PRIJAVE
 
Pravo učestvovanja u postupku sprovođenja javnih radova imaju javne ustanove i javna preduzeća čije je sedište na teritoriji opštine Odžaci.
Uslovi
Pravo na dodelu sredstava za sprovođenje javnog rada poslodavac može da ostvari pod uslovom :
• da angažuje prvenstveno nezaposlenog koji se teže zapošljava ili nezaposlenog u stanju socijalne potrebe;
• da je u prijavi za javne radove naveo detaljan opis i dinamiku aktivnosti javnog rada (termin plan);
• da je izmirio ugovorne obaveze prema opštini Odžaci, osim za obaveze čija je realizacija u toku.
Dokumentacija za podnošenje prijave:
• prijava za javne radove na propisanom obrascu;
• fotokopija rešenja nadležnog organa o upisu u registar, ukoliko podnosilac prijave nije registrovan u APR;
• izjava odgovornog lica da su obezbeđeni svi preduslovi za realizaciju javnog rada, na propisanom obrascu;
• dokaz o učešću u finansiranju, ukoliko se sprovođenje javnih radova finansira i iz drugih izvora.
 
Opština Odžaci zadržava pravo da traži i druge dokaze, relevantne za odlučivanje o odobravanju sprovođenja javnih radova.
Način podnošenja prijave
Prijava se podnosi opštini Odžaci neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu. Formular  prijave se može dobiti na Pisarnici Opštinske uprave opštine Odžaci ili preuzeti sa zvanične internet prezentacije  opštine Odžaci www.odzaci.rs ili  Nacionalne službe  za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.
 
V   DONOŠENjE ODLUKE
 
Odluka o odobravanju sprovođenja javnih radova donosi se na osnovu provere i bodovanja podnete prijave za sprovođenje javnog rada.
Provera podnetih prijava
Opština Odžaci  vrši proveru podnetih prijava, odnosno proveru ispunjenosti uslova javnog poziva i priložene dokumentacije.
Prijave koje ne ispunjavaju uslove predviđene javnim pozivom neće se dalje razmatrati.
Bodovanje podnetih prijava
Opština Odžaci prilikom bodovanja prijave za javne radove uzima u obzir sledeće kriterijume: učešće podnosioca zahteva ili drugih izvora u finansiranju javnog rada, dužinu trajanja javnog rada i ukupan planirani broj nezaposlenih lica.
Opština Odžaci zadržava pravo da prilikom odlučivanja po podnetoj prijavi izvrši korekciju dužine trajanja i/ili broja lica, u skladu sa raspoloživim iznosom sredstava koji je opredeljen za realizaciju ove mere aktivne politike zapošljavanja.
Odluka o odobravanju sprovođenja javnih radova
Odluku o odobravanju sprovođenja javnih radova donosi Predsednik opštine po pribavljenom predlogu  Komisije  za  sprovođenje mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.
VI  ZAKLjUČIVANjE UGOVORA
Opština Odžaci i poslodavac - izvođač javnog rada zaključuju ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obaveze.
Dokumentacija za zaključivanje ugovora:
• karton deponovanih potpisa i
• termin plan - ukoliko je u postupku razmatranja prijave za sprovođenje javnog rada izvršena korekcija broja lica i/ili dužina trajanja projekta.
Datum početka radnog angažovanja lica, koji je naveden u ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, ne može biti pre datuma zaključenja ugovora o sprovođenju javnog rada, niti nakon 60 dana od dana donošenja Odluke o odobravanju sprovođenja javnih radova.
Poslodavac - izvođač javnog rada, u roku od 30 dana od dana donošenja Odluke, zaključuje ugovor o privremenim i povremenim poslovima sa izabranim nezaposlenim licima.
Sredstva obezbeđenja ugovornih obaveza
Poslodavac - izvođač javnog rada kao sredstvo obezbeđenja ugovornih obaveza prilaže izjavu odgovornog lica da su obezbeđeni svi preduslovi za realizaciju javnog rada. 
 
VII  OBAVEZE IZ UGOVORA
 
Poslodavac - izvođač javnog rada u obavezi je da:
• zaključi ugovor o privremenim i povremenim poslovima sa nezaposlenim licima, najduže do predviđene dužine trajanja javnog rada i izvrši prijavu na obavezno socijalno osiguranje; u slučaju prestanka radnog angažovanja nezaposlenog lica poslodavac - izvođač javnog rada u roku od 15 dana od dana prestanka radnog angažovanja vrši zamenu drugim nezaposlenim licem istog nivoa obrazovanja, za preostalo vreme sprovođenja javnog rada, u skladu sa predviđenim trajanjem po zaključenom ugovoru za sprovođenje javnog rada; 
• redovno, u zakonski utvrđenim rokovima, vrši uplatu ugovorene naknade za obavljeni posao, na tekuće račune angažovanih lica;
• redovno vrši uplatu pripadajućih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za lica iz ugovora;
• opštini Odžaci dostavlja dokaze o uplati poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za lica angažovana na sprovođenju javnog rada;
• opštini Odžaci dostavlja dokaze o utrošku prenetih sredstava za troškove naknada;
• mesečno dostavlja izveštaj o sprovođenju javnog rada, na propisanom obrascu; 
• organizuje zaštitu i bezbednost na radu zaposlenih, u skladu sa zakonom i zahtevom standarda za konkretne poslove javnog rada;
• opštini Odžaci omogući kontrolu realizacije ugovornih obaveza i uvid u svu potrebnu dokumentaciju i tok sprovođenja javnog rada;
• obavesti  Opštinu o svim promenama koje su od značaja za realizaciju ugovora u roku od osam dana od dana nastanka promene.
U slučaju da poslodavac - izvođač javnog rada ne realizuje obaveze definisane ugovorom, u obavezi je da vrati ceo ili srazmeran iznos isplaćenih sredstava uvećan za zakonsku zateznu kamatu od datuma prenosa sredstava.
 
VIII  OSTALE INFORMACIJE
 
Javni poziv je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja  na   zvaničnim internet prezentacijama opštine Odžaci i Nacionalne službe  za zapošljavanje, oglasnim tablama opštine Odžaci i NSZ .
Prijava se podnosi opštini Odžaci neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu. Prijava se može dobiti na Pisarnici Opštinske uprave opštine Odžaci ili preuzeti sa zvanične internet prezentacije  opštine Odžaci www.odzaci.rs ili  Nacionalne službe  za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u  opštini Odžaci.
Nepotpuna dokumentacija neće se uzimati u razmatranje.
 

KOMPLETAN TEKST JAVNOG POZIVA MOŽETE POGLEDATI OVDE


PRIJAVA ZA JAVNE RADOVE


IZJAVA PODNOSIOCA PRIJAVE


 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002