Dobro uradili i dobili otkaz

{jathumbnail off}

Odžački Sportsko poslovni centar još uvek je poprište polemika oko otkaza trojici radnika zbog navodnog manjka od 225 000 dinara, koji je u obrazloženju otkaza o radu nastao prilikom organizacije novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Radnici Sportsko poslovnog centra koji su dobili otkaz, napokon su rekli sve ono što se događalo.

sportski-centar

Đura Todorović, zamenik direktora, Goran Đukić, domaćin objekta i Branislav Mašić, referent organizator, još 11. aprila ove godine, od v.d. direktora Ljubomira Belića primili su rešenja o otkazu zbog navodnog kršenja radne discipline i falsifikovanja dokumentacije.

Po rečima trojice radnika, nakon završetka turnira, predaje dokumentacije i računa, kao i sravnjenja uplaćenog, nije bilo nikakvog spora. Međutim kasnije po nalazu računovodstva, navodno se pojavio manjak od 225 000 dinara.

„ Sve se pretvorilo u političko nadmudrivanje i po svemu što se događa, iza svega stoji SNS, a u cilju da diskredituje DS i kriminalizuje pojedine članove OO DS Odžaci.U svemu ovom što se dešavalo nema reči o bilo kakvom kriminalu, pošto posedujemo svu dokumentaciju i priznanice o uplatama i isplatama koje ćemo predočiti sudu. Ne da nismo napravili manjak, nego naprotiv , doneli smo prihod Sportsko poslovnom centru u iznosu od 225 000 dinara.“-rekao nam je rezignirano Goran Đukić.

Navodno je v.d. direktor podneo krivičnu prijavu protiv radnika, međutim nezvanično smo saznali da je krivična prijava odbačena.

„Finansijski izveštaj nije tačan, već je na veoma perfidan način sastavljen. Računovođa Snežana Dončić je to učinila samo iz pakosti. Po svim pokazateljima u ovom slučaju se poslovalo pozitivno, ali je ona pogrešno primenjujući parametre potpuno okrenula poslovni rezultat . Sigurni smo da ćemo sudski spor dobiti i moraće da nam se isplati nekoliko miliona dinara za štetu koja nam je pričinjena gubitkom posla.“-reči su Đure Todorovića.

Branislav Mašić nam je rekao da su svi dosadašnji turniri organizovani na potpuno isti način kao i ovaj što je navodno sporan. Kada je reč o kotizacijama za učešće ekipa na turniru, Mašić nam je rekao da su one po dogovoru organizatora i učesnika mogli uplaćivati i neposredno na početku turnira, a ne unapred, pošto se ipak ne radi o nekoj ogromnoj sportskoj manifestaciji. Po rečima Mašića, novac je organizatoru davan na ruke u nekoliko slučajeva, ali je uredno uplaćivan na tekući račun SPC, za čega poseduje sve priznanice, a želi da na sudu sve dokaže uz dokumentaciju.

V.d. direktor Belić je smenjen na zasedanju SO Odžaci, zbog povlačenja predloga LDP, koji je i bio predlagač za njegovo imenovanje, ali u obrazloženju stoji da je to zbog niza propusta u radu, tako da ga je zadesila slična sudbina kao i radnike kojima je on uručio otkaz ugovora o radu.

„Na ovaj korak o otkazu sam se odlučio pošto su pomenuti radnici izvršili nekoliko ozbiljnih povreda radne discipline, među kojima i falsifikovanje dokumentacije i neovlašćeno raspolaganje budžetskim sredstvima. Nisu mi prikazali nikakvu priznanicu sa kojom navodno raspolažu, tako da sam bio prinuđen da obavestim inspektora za privredni kriminal, javnog tužioca i čelnike lokalne samouprave. Poštovao sam striktno zakonsku proceduru i nisam želeo da na insistiranje čelnika opštine, vratim na posao radnike kojima sam dao otkaz, pošto bi to značilo zataškavanje nezakonitih radnji.“-rekao nam je nekadašnji v.d. direktor Belić.

Javnost u Odžacima je zatalasana ovim događajem, a mišljenja su podeljena, pošto je u predhodnom periodu u Sportsko poslovnom centru bilo nekoliko slučajeva nezakonito datih otkaza, a sudskim rešenjem su radnici vraćani na posao i isplaćivana im je velika nadoknada iz opštinske kase, čime je napravljena šteta lokalnom budžetu.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002