Otvorene prostorije Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj

{jathumbnail off}

Obraćajući se prisutnima, vd direktor “Direkcije” Danilo Šćepanović je istakao da je osnivanje Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj jedna od ključnih stvari koja će doprineti razvoju opštine Odžaci u budućnosti.

direkcija

On je naveo da će to javno preduzeće nastojati da sa poljoprivrednicima razvije partnerski odnos, kako bi zajedničkim radom unapredili poljoprivredu u opštini Odžaci.

- Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u osnivanju “Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj”, koji su nam davali podršku i onima koji su bili inicijatori osnivanja jedne ovakve institucije u opštini Odžaci – rekao je Šćepanović i dodao da je “Direkcija” već krenula sa konkursima namenjenim lokalnim poljoprivrednicima.

direkcija 1direkcija 3

Interesovanje poljoprivrednika za prvi konkurs koji je raspisan, za dodelu kratkoročnih kredita za koje lokalna samouprava subvencioniše kamatu je zadovoljavajuće, iako se nešto kasnilo sa njegovim objavljivanjem, rekao je Šćepanović, napomenuvši da će u narednom periodu svi konkursi biti objavljivani na vreme kako bi poljoprivrednici dobili sredstva onda kada su im najpotrebnija:

- U septembru ćemo objaviti konkurse za dugoročne kredite, a uskoro ćemo krenuti i u realizaciju velikog projekta razvoja stočarstva u odžačkoj opštini, formiranja robnih rezervi u živoj stoci, u cilju obnove stočnog fonda i pomoći poljoprivrednicima koji se bave tom granom agrara.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Momčilo Mitrevski, koji je zajedno sa predsednicom opštine Odžaci Izabelom Šerić obišao novootvorene prostorije “Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj”, istakao je da je osnivanje ovog javnog preduzeća izvanredna ideja koja će doprineti efikasnijoj realizaciji mera podrške poljoprivrednicima koje sprovode, kako Sekretarijat i pokrajinska vlada, tako i lokalna samouprava.

direkcija 4direkcija 6

- Pojedinačne mere koje će Direkcija za poljoprivredu sprovoditi na lokalnom nivou stvarno su u korist poljoprivrednika u opštini Odžaci i oni će direktno osetiti benefit od ovih mera. Isto tako, to se odnosi i na mere koje je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu spremio kroz program subvencija – rekao je Mitrevski.

Predsednice opštine Izabela Šerić je istakla da se danas samo otvaraju nove prostorije “Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj”, a da to javno preduzeće uveliko radi i da su rezultati tog rada već vidljivi.

- Poljoprivrednici su osnivanjem ove “Direkcije” dobili jedno mesto gde mogu da dobiju informaciju, pomoć ili savet i da daju neku sugestiju ili iznesu neku svoju ideju. Mi ćemo nastaviti da podržavamo poljoprivrednike, ima još dobrih ideja koje ćemo realizovati preko “Direkcije za poljoprivredu” i u saradnji sa resornim pokrajinskim sekretarijatom – kazala je Šerićeva.

direkcija 7direkcija 8

Pohvaljujući nameru lokalne samouprave u Odžacima da pomogne razvoj poljoprivrede na svojoj teritoriji, između ostalog i kroz osnivanje “Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj” kao servisa poljoprivrednika, savetnik generalnog direktora JVP “Vode Vojvodine” Aleksandar Stepanić je istakao da će to vodoprivredno preduzeće preko novoosnovane službe za korisnike i u komunikaciji sa “Direkcijom” u Odžacima, a samim tim i sa poljoprivrednicima određivati prioritete gde treba da se ulažu dodatna sredstva u sisteme za navodnjavanje i čišćenje kanalske mreže.

Prostorije JP “Direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj” nalaze se u potkrovlju nove zgrade Opštinske uprave u Odžacima. Radno vreme “Direkcije” je od 7.30 do 15 sati, svakog dana osim subote i nedelje.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002