Školski pribor na poklon

Roditeljima dece romske populacije u Bogojevu , uručeni vaučeri za kupovinu školskog pribora.

romi-pribor

U prostorijama osnovne škole „Jožef Atila" u Bogojevu, predstavnici Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada i Kancelarije za romska pitanja opštinske uprave Odžaci, uručili su poklon vaučere za kupovinu školskog pribora roditeljima dece iz Bogojeva, pripadnika romske populacije.

Vrednost pojedinačnog vaučera iznosila je 1700 dinara, a pomoć je primilo 95 đaka iz Bogojeva.
U okviru projekta Socijalna inkluzija i poboljšanje uslova života Roma u Srbiji, organizovana je ova akcija, a finasijska podrška za realizaciju ostvarena angažovanjem internacionalnih donatora sa kojima Ekumenska humanitarna organizacija sarađuje. Za opštinu Odžaci opredeljeno je ukupno 125 vaučera koji će biti dodeljeni još roditeljima dece iz Ratkova i Odžaka iz romskih porodica.
Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada već pet godina sprovodi ovaj projekat koji objedinjava nekoliko oblasti: stanovanje, obrazovanje, osposobljavanje i javno informisanje Roma.
„Deci treba pružiti šansu da se obrazuju kako bi prevazišla ovaj socijalni „začarani" krug. Ova deca su naša budućnost i sutra će i oni biti roditelji i ne bi trebalo da se susreću sa problemima koji opterećuju njihove roditelje. Drago mi je što se i opština Odžaci kao partner u ovom projektu, zalaže za poboljšanje uslova života i obrazovanja Roma"-rekla je Aleksandra Nikolić, asistent na projektu. „".
U narednih nekoliko dana vaučeri će biti uručeni i roditeljima još tridesetoro dece iz ratkovačke i dve odžačke osnovne škole.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002