„Odžaci naša zajednica“

U Odžacima je predstavljen projekat „Odžaci naša zajednica“ u okviru koga će biti rešavane socijalne i zdravstvene potrebe stanovnika odžačke opštine.

zajednica1

Projekat je pokrenula opština Odžaci u saradnji sa Vladom AP Vojvodine. Na predstavljanju projekta učestvovali su Izabela Šerić, predsednica opštine sa saradnicima, dr Ljubomir Milenković, direktor Doma zdravlja u Odžacima i pokretač teme o zdravstvu, prof.dr Vesna Kopitović, pokrajinski sekretar za zdravstvo,Slavko Imrić, predstavnik pokrajinskog zavoda za penziono osiguranje, Radomir Kukubat, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i Duško Jovanović iz pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma.

U uvodnoj reči predsednica Šerić, upoznala je prisutne sa osnovama i ciljem projekta: „Pošto je zdravlje čoveka uvek na prvom mestu, odlučili smo da ova tema bude na prvom radnom sastanku u realizaciji veoma značajnog projekta „Odžaci naša zajednica“ u okviru projekta ćemo se truditi da podignemo nivo rešavanja zdravstvenih, socijalnih i drugih životnih potreba stanovništva opštine Odžaci.“-rekla je Izabela Šerić.

Inicijator teme o zdravstvu bio je dr Ljubomir Milenković, direktor Doma zdravlja u Odžacima, koji je upoznao učesnike radnog sastanka sa značajem ove teme: “Male sredine po pravilu prve i najviše osete krizu u državi u svim oblicima, počev od migracija, preko normativa kadrova, ali i nedostatka sredstava za nabavku opreme. Problemi odžačkog Doma zdravlja su u visokim troškovima, pre svega grejanja u čemu nam lokalna samouprava nesebično pomaže.

zajednica2

Prioritet za naredni period je Dispanzer za žene i sa tim u vezi je rešavanje pitanja mamografa koji već duži vremenski period posedujemo, ali nije bio u funkciji zbog neadekvatnog prostora. Problem je sada rešen i očekujemo uskoro da se počne sa pregledima na ovom aparatu, kao i novi ultra zvučni aparat koji je daleko većih mogućnosti od ovoga na kome se sada vrše pregledi žena.“- rekao je dr Milenković. Najavio je i otvaranje apotekarse jedinice u ambulanti kod ITES-a.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo prof.dr Vesna Kopitović, pozdravila je inicijativu predstavnika odžačke lokalne samouprave, pohvalila ideju i ukazala na sposobnost menadžmenta opštine Odžaci da realizuje ovaj projekat koji će realizovati u saradnji sa pokrajinskom Vladom. Takođe je napomenula sve teškoće u radu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u finansiranju svih potreba zdravstvenih ustanova u pokrajini. Ostali učesnici radnog sastanka su takođe iz ugla svojih organizacija istakli nastojanja da se pomogne u realizaciji projekta, kao i sve aktivnosti koje se realizuju u opštini Odžaci.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002