Za nas je Rilon Lorison isto što i Simpo za Vladu Srbije

U prethodne tri godine, u Odžacima je preko 500 osoba dobilo zaposlenje, a borba za svako novo i očuvanje postojećih radnih mesta je apsolutni prioritet rukovodstva lokalne samouprave.

vasin-rilon-standard-gas-9-1

Zaposleni u preduzeću „Rilon - Lorison“ i njihove porodice, ali i celokupna odžačka javnost, izražavaju iskrenu zabrinutost za trenutno stanje u tom kolektivu, kojem je Poreska uprava blokirala račun.

           Sudbina radnika i rešavanje problema u tom preduzeću je u isključivoj nadležnosti Vlade republike Srbije i zato smatramo da je nedopustivo da se primenjuju dvostruki standardi i da se radnici dele na bitne i nebitne, a opštine na velike i male. Za Odžake je 60 radnih mesta i sudbina njihovih porodica od životne važnosti, te Vas ovim putem molimo da, kao što ste u slučaju kompanije SIMPO bili zaintetrsovani i pronašli rešenje, na isti način omogućite rad „Rilon - Lorisonu“, a samim tim i normalan život našim sugrađanima koji su zaposleni u tom preduzeću.  

           Opština Odžaci je uverena da će zaposleni i menadžment „Rilon-Lorisona“ i dalje uspešno voditi kolektiv, kao što su to i do sada radili, jer je dug zbog kojeg preduzeću preti stečaj nastao nesavesnim upravljanjem bivšeg rukovodstva preduzeća i to u iznosu od 3 miliona dinara sa pripadajućim kamatama.

           Opština Odžaci, uz pomoć Vlade AP Vojvodine, želi aktivno da učestvuje u rešavanju problema „Rilon-Lorisona“ i spremna je da da sve moguće garancije Poreskoj upravi Ministarstva finansija kako bi račun bio deblokiran, a firma nastavila nesmetano da radi.

           U nadi da će nadležni u Vladi Srbije biti zainteresovani za ozbiljno stanje u  „Rilon-Lorisonu“, očekujemo zvaničan odgovor i konkretane predloge za rešenje  problema u tom preduzeću.

           Da podsetimo, firma „Rilon-Lorison“ je u stoprocentnom vlasništvu Republike Srbije.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002