Odžaci i Inđija – opštine sa mnogo sličnosti

Predsednica opštine Izabela Šerić, zajedno sa svojim pomoćnikom, Vasilom Nastoskim, i predsednikom Skupštine opštine Odžaci, Milošem Pejčićem, posetila je opštinu Inđiju gde ih je primio predsednik opštine, Petar Filipović.

indjija 1

Radni sastanak predstavnika dveju opština bazirao se na razmeni iskustava u vezi sa funkcionisanjem Opštinske uprave, servisima i inovacijama koje one primenjuje u svom radu.

Predsednica opštine Odžaci, Izabela Šerić, izrazila je veliko zadovoljstvo sastankom i dodala da je glavni cilj posete bilo upoznavanje sa funkcionisanjem Opštinske uprave Opštine Inđija, a posebno Sistema 48 sati.

„ Osnovni cilj naše posete je da vidimo kako funkcioniše uslužni centar, industrijske zone i slično, i mogu da najavim da će uslužni centar vrlo brzo početi da funkcioniše i kod nas. Opština Inđija je prepoznata kao jedna od najperspektivnijih opština. Želeli smo da uvidimo u čemu su naše sličnosti, ali i gde su razlike. Naš razgovor je bio vrlo konstruktivan. Dobili smo veoma korisne savete i sugestije koje ćemo svakako primeniti“, zaključila je Izabela Šerić i srdačno se zahvalila na vrlo lepom prijemu.

Na sasatanku je pokrenuto više tema za razgovor, pre svega u vezi sa industrijskim zonama, a onda i o drugim temama koje su zajedničke, kao što su komunalna preduzeća i ostali sistemi koji funkcionišu u Inđiji i Odžacima, a sagovornici su se saglasili da postoji mnogo stvari koje dve opštine mogu da nauče jedne od drugih.

„Ono što je dobro u Odžacima možemo da primenimo kod nas, a ono što smo mi ovde dobro uradili u proteklih 13 godina, u Odžacima može da se primeni u narednom periodu“, kazao je predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, koji je dodao i to da je to sremsko mesto otvoreno za svaku vrstu saradnje i prenos iskustva i znanja koja su stečena u prethodnom periodu.

„Povukao bih paralelu između naše dve opštine, a to je da Opštinu Odžaci vode mladi ljudi, a kao što je poznato i našu opštinu su u proteklih 13 godina vodili mladi i doveli je do nivoa razvoja na kojem je danas. S tim u vezi, apsolutno sam siguran, a i zaključio sam iz našeg razgovora, da oni imaju želju, energiju i snagu da svoju opštinu pomere u bolji smer i da urade nešto kvalitetno za građane Odžaka. Mi ćemo im zbog toga sva naša iskustva i saznanja iz proteklog perioda preneti, kako bismo im pomogli na tom putu“, rekao je Petar Filipović i zahvalio se gostima na poseti i konstruktivnom dijalogu. Predsednik opštine je primetio i to da Inđija, iako najpoznatija po privlačenju stranih investicija, nije u vreme krize uspela da dovede novog ulagača, što su Odžaci uspeli i zbog toga je pohvalio našu lokalnu samoupravu. 

Radni sastanak između predsednika opštine Inđija, Petra Filipovića, i delegacije opštine Odžaci, održan je u sklopu studijske posete predstavnika opština Odžaci i Žabalj čiju je posetu organizovala Regionalna razvojna agencija Bačka koja je opštinu Inđija izabrala kao primer dobre prakse, te su u sklopu posete održane i prezentacije rada i funkcionisanja prijemne kancelarije, Sistema 48, e-uprave, GIS-a u svrhu privlačenja stranih investitora, a predočeni su i modeli ruralnog razvoja u opštini Inđija.

Za oko mesec i po dana, predsednik Opštine Inđija posetiće opštinu Odžaci i tom prilikom upoznati se sa načinom rada Opštine Odžaci,a obići će i novu radnu zonu.

Indjija-nikolina 1Indjija-zabalj-2indjija-predsednica 3indjija-predavac-4Indjija-obuka-6idjija-obuka-5indjija-usluzni-centar-7Indija-funkcioneri-8

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002