Odžačko znanje, evropsko iskustvo

 U okviru Projekta prekogranične saradnje za promociju investicija, u ponedeljak 7. oktobra u Odžacima održan je okrugli sto, na kojem su predstavljeni preliminarni rezultati analize u hemijskom sektoru za zapadno-bački region, a koji predstavljaju polaznu osnovu u izradi sektorskih i podsektorskih studija i investicionih strategija sa kojima će opština Odžaci nastupiti prema potencijalnim investitorima.

odzacko znanje evropsko iskustvo 1

Projekat prekogranične saradnje za promociju investicija finansiran je od strane Evropske unije, a sprovodi ga NALED u saradnji sa opštinama Kula i Odžaci i partnerima sa hrvatske strane, koje čine TINTL, Gradište, Lovas i Ilok.


Sastanku su prisustvovali Miloš Pejčić, predsednik Skupštine opštine Odžaci i koordinator projekta ispred opštine Odžaci, Milić Vulović, koordinator ispred opštine Kula, predstavnici partnerskih opština, NALED,   predstavnici Hipola-a, Bas comp d.o.o. iz Kule i konsultantske kuće SEEDEV koji su predstavili rezultate analize i aktualne trendove u oblasti hemijske industrije  za teritoriju zapadno-bačkog okruga. Opština Odžaci je kao odgovorna lokalna samouprava zainteresovana da se u sektoru hemijske industrije čiji je stub Hipol  generišu i druge investicije pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije. Budućnost hemijske industrije zasniva se na obnovljivim resursima kada se radi o sirovinama i energiji. Opština Odžaci raspolaže značajnim potencijalom u tom smislu u okviru agrarnog kompleksa  i potencijala biomase iz ostataka od poljoprivredne proizvodnje. U nastavku projektnih aktivnosti očekuju se i razgovori sa potencijalnim investitorima iz Nemačka , Italije i Austrije kao i obilasci investicionih lokacija u opštini Odžaci od strane kompanija iz ovih zemalja kako bi se na licu mesta uverili u mogućnosti koje im Opština Odžaci pruža u realizaciji investicionih projekata.  

odzacko znanje evropsko iskustvo 2odzacko znanje evropsko iskustvo 3odzacko znanje evropsko iskustvo 4 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002