Poletarci u humanitarnoj akciji Hrabro srce za Milana

 Obeležavajući Dečju nedelju Predškolska ustanova Poletarac je danas pre podne u holu Sportsko-poslovnog centra u Odžacima organizovala Dečiji vašar i na taj način se priključila humanitarnoj akciji Hrabro srce koju je prošle godine pokrenuo Dejan Anđelović, osnivač muzičke sekcije Iskončići iz Subotice u okviru koje deca pomažu deci.

hrabro srce 1

Poletarci iz Odžaka su danas prodavali igračke i kreativne dečije rukotvorine koje su prethodnih dana sa svojim vaspitačica izradili za ovu namenu kako bi prikupili novčana sredstva neophodna za pomoć obolelom drugu Milanu. Dečijem vašaru se odazvao veliki broj roditelja i sugrađana, i zajedno sa mališanima oni su pokazali humanost na delu.

PU Poletarac već treću godinu za redom u nedelji posvećenoj deci i dečijim pravima organizuje u mesecu oktobru i Dečiji vašar humanitarnog karaktera. Prvi je bio u sklopu akcije Bitka za bebe koju je realizovao Fond B92 za nabavku inkubatora. Prošle godine je bio posvećen socijalnoj inkluziji, pa su tako prikupljena sredstva bila namenjena za podizanje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada, nabavku novih igračaka i stručne literature, a ove godine Vaspitno-obrazovno veće PU Poletarac je odlučilo da ovom manifestacijom da svoj doprinos akciji Humano srce za Milana Đorđevića.

- Cilj je da deci pokažemo i da ih naučimo da treba da razvijaju empatiju, da nauče i shvate da treba da pomognu onima kojima je pomoć potrebna i da, pre svega, izrastu u humane i dobre ljude – istakla je za Radio Odžake direktorica PU Poletarac Jelena Selak.

Humanitarni Dečiji vašar je od početka nedelje organizovan u vrtićima u B. Brestovcu, B. Gračacu, Bogojevu, Deronjama i Srpskom Miletiću, a sutra u 9 sati će biti nastavljen u centru Karavukova. Humanitarnoj akciji Hrabro srce u petak će se pridružiti predškolci iz vrtića u Ratkovu gde će Dečiji vašar početi u 10 sati, a istog dana prodajnu izložbu organizuju mališani iz Lalića u dvorištu Osnovne škole sa početkom u 15 sati.

Ovo je samo deo aktivnosti kojima PU Poletarac obeležava Dečiju nedelju u svim objektima na teritoriji opštine. Pod sloganom – Slušajte mama i tata, želim sestru il’ brata, tokom nedelje su održane dramske, literarne i likovne radionice, organizovana su međusobna druženja vaspitnih grupa i druženja dece iz vrtića sa školarcima i roditeljima, a kraj nedelje obeležiće izložba dečijih radova i poseta opštinskom Udruženju za pomoć MNRO kada će poletarci korisnicima Dnevnog boravka Zlatna barka pokloniti igračke, didaktički materijal i slatkiše.

hrabro srce 2hrabro srce 3hrabro srce 4hrabro srce 5hrabro srce 6hrabro srce 7hrabro srce 8

 

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002