Odžaci u Briselu, Evropa u Odžacima

 Dani otvorenih vrata Evropske unije, manifestacija koju su zajednički organizovali Komitet regiona i Evropska komisija, završena je sinoć u Briselu. Na najbolji mogući način, u prisustvu brojnih zvanica, na manifestaciji se predstavila i opština Odžaci.

open days 1

Predsednica opštine Izabela Šerić, nakon prezentacije, nije krila zadovoljstvo što su Odžaci dobili poziv Evropske unije da učestvuju na manifestaciji „Open days“  i kako je istakla, cela delegacija je ponosna na ono što je opština prikazala predstavnicima briselske administracije i poslovnog sveta. 

„Taj poziv je ujedno i potvrda da su zapaženi rezultati koje je naša opština ostvarila u prethodnom periodu  iz oblasti direktnih stranih investicija.  U razgovoru smo videli i zainteresovanost evropskih partnera za nastavak tog procesa, u kojem će se stvarati uslovi za otvaranje novih radnih mesta, odnosno, da nastavimo ono što smo započeli. Imali smo forum „Invest in Municipality of Odzaci“ gde smo prisutnim diplomatama prikazali sve potencijale kojim naša opština raspolaže, mogućnosti  za investiranje u radnu zonu, podsticaje za otvaranje novih pogona i drugo. Ono što nas posebno raduje je to što smo uspeli da obezbedimo prisustvo  tamburaškog sastava „Biće skoro propast sveta“,  pobednika Tamburaškog sabora u Deronjama, jer smo time upotpunili našu prezentaciju u Briselu.“ - istakla je predsednica opštine Izabela Šerić.

Predsednica je dodala i to da je uverena da je delegacija opštine ostavila dobar utisak, da će boravak u Brisleu uroditi plodom i da će Odžacima doneti nove zainteresovane investitore. A o tome u kakvom se društvu opština Odžaci našla u Brisleu, govori podatak da su se na manifestaciji „Open days“, u četiri dana, osim Vojvodine bili predstavljeni evropski regioni od Škotske, Galicije do Katalonije i Slavonije.

open days 2open days 3open days 4open days 5open days 6

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002