Otvorili smo nova ali i sačuvali postojeća radna mesta u Odžacima

 Bojan Pajtić:  u protekle četiri godine pokrajinska Vlada u saradnji sa Lokalnom samoupravom s jedne strane je bila koncentrisana na privlačenje investitora i otvaranje radnih mesta, a sa druge na spasavanje onih kompanija poput ,,Poljostroja” koje imaju perspektivu

poljostroj 1

Zahvaljujući odluci Vlade AP Vojvodine,  industrija motora i opreme ,,Poljostroj” izaći će iz stečaja koji je uveden u septembru mesecu 2011. godine. Kao najveći poverilac pokrajinska Vlada je odlučila da preuzme dug odžačke firme u iznosu od 603 miliona dinara postavši na taj način većinski vlasnik. Obaveze odžačke firme,  koja je nakon neuspešne privatizacije bila na ivici ambisa,  je da u narednih sedam godina izmiri preostala dugovanja od 140 miliona dinara. U sredu,  11. decembra u radnoj poseti ,,Poljostroju” boravili su predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin. Nakon što je obišao proizvodne pogone ,,Poljostroja” Bojan Pajtić je rekao da je u protekle četiri godine pokrajinska Vlada u saradnji sa Lokalnom samoupravom s jedne strane bila koncentrisana na privlačenje investitora i otvaranje radnih mesta, a sa druge na spasavanje onih kompanija poput ,,Poljostroja” koje imaju perspektivu. U ,,Poljostroju” smo intervenisali zbog loše provatizacije iz 2004. godine zahtevajući da se ona poništi kako bi na taj način sprečili bankrot firme. Danas je odžačka industrija motora i opreme stala na noge, proizvodnja je obnovljena i preko 90 posto proizvoda plasira se na strano tržište. Ono što je novo, preko kreditnih sredstava Razvojnog fonda AP Vojvodine naši poljoprivrednici moći će kupovati poljoprivrednu mehanizaciju od domaćih proizvođača po jeftinijim cenama i manjom kamatom. Na taj način dali smo podsticaj za rad kako ,,Poljostroja” tako i drugih domaćih kompanija,  istakao je Bojan Pajtić.

Kad je došlo do eskalacije problema u ,,Poljostroju” zbog loše privatizacije u Vladi Vojvodine doneli smo odluku da spasimo ono što se spasiti može. Pokrenut je namenski stečaj s ciljem očuvanja radnih mesta oživljavanja proizvodnje i povratka ,,Poljostroja” na grane na kojima je bio sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Ono što je dobro, stečaj se pokazao kao dobro rešenje, a zahvaljujući tome danas u industriji motora i opreme iz Odžaka radi 60 ljudi koji redovno primaju plate, a u toku ove godine ostvaren je i dobar poslovni rezultat, istakao je pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin. Istakavši da se na primeru ,,Poljostroja” može videti da se stečajni postupak može iskoristiti za oporavak preduzeća, a ne samo za njegov bankrot i prodaju Vasin je rekao da je zbog onoga što je učinla Vladu Vojvodine obavezuje i to da u narednom periodu osposobi tim koji će voditi ,,Poljostroj” i da iznađe načine da se odžačka firma ubaci u sve kreditne linije pokrajinske Vlade.

poljostroj 2poljostroj 3poljostroj 4poljostroj 5poljostroj 6

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002