Savetnici u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država posetili opštinu Odžaci

 U sredu, 5. marta 2014. godine, našu opštinu su posetili savetnici u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Džudit Lepušic i Denis Ibišbegović.

stara zgrada opstine 2

Cilj ove radne posete je upoznavanje ambasade sa potencijalima opštine Odžaci. Predsednik opštine Odžaci, Dušan Marijan i njegova zamenica, Biljana Cekić su odgovarali na brojna pitanja gostiju, u vezi sa ekonomskim i političkim položajem Odžaka.

Predstavnicima američke ambasade su predstavljeni potencijali kojima raspolažemo kao i aktivnosti koje opština sprovodi u cilju privlačenja novih investicija. Razgovaralo se i o tome šta američki investitori ili američke kompanije traže i šta im je u Odžacima na raspolaganju.

Predsednik, Dušan Marijan i zamenica predsednika, Biljana Cekić, su istakli da su Odžaci multietnička i multikulturalna sredina, sa bogatim industrijskim nasleđem. Istakli su da je danas posebno interesantna poljoprivreda i da bi posebno trebalo promovisati preradu poljoprivrednih proizvoda.

Domaćini su, između ostalog, napomenuli da očekuju snažnu podršku američke ambasade u vezi sa stvaranjem pozitivne klime kako bi Odžaci postali interesantni za ulaganje američkim investitorima.

I domaćini i gosti su pokazali interesovanje za razvijanje prijateljskih i partnerskih odnosa.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002