Radni sastanak mobilnog tima za inkluziju Roma

 Na osnovu memoranduma o razumevanju, koji je potpisala potpredsednica opštine Odžaci, Biljana Cekić, između Organizacije za Evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i opštine Odžaci, i Odluke Skupštine opštine Odžaci o obrazovanju Mobilnog Tima za inkluziju Roma (02.04.2014. godine, Službeni list opštine Odžaci 7/2014), održan je radni sastanak u Aranđelovcu.

ovde smo zajedno 1

Opština Odžaci je uključena u projekat Ovde smo zajedno – evropska podrška inkluziji Roma koji sprovodi Misija OEBS u Srbiji, a finansira Delegacija Evropske unije iz IPA 2012 fondova. Stambena komponenta projekta podrazumeva pripremu tehničke dokumentacije (urbanističkih planova, projekata infrastrukture, projekata unapređenja romskih naselja itd.) kako bi opštine spremno dočekale poziv za prijavljivanje za IPA 2013 fondove iz kojih će biti finansirana konkretna izgradnja.

U okviru jedne od aktivnosti stambene komponente projekta, konsultantski tim, koje je angažovao OEBS, će razviti modele za unapređenje stanovanja Roma, koji će biti deo projektne dokumentacije za apliciranje za IPA 2012 fondove.

Konsultanti su izradili studiju o modelima unapređenja stanovanja Roma koji su do sada manje ili više uspešno primenjivani u Srbiji, a koja predstavlja katalog mogućih stambenih modela iz kojeg bi svaka opština trebalo da izabere jedan ili više, za nju, prihvatljivih modela koji će kasnije biti detaljnije razrađeni i priloženi uz aplikaciju za IPA 2013.

ovde smo zajedno 4

Izbor stambenih modela bi trebalo da bude rezultat konsultacija relevantnih predstavnika lokalne samouprave, romskih koordinatora i romskog civilnog sektora, u cilju odabira modela koji su najprihvatljiviji i Romima i lokalnoj samoupravi.

Sastanku u Aranđelovcu, ispred opštine Odžaci, su prisustvovali Tatjana Stamenković (Odeljenje za urbanizam), Jasmina Gojić (Direkcija za izgradnju) i Miroslav Ilić (koordinator za romska pitanja). Prisutni su imali priliku da popune odgovarajući upitnik i preliminarno se izjasne za jedan ili više stambenih modela koji mogu biti primenjivani u opštini Odžaci u okviru ovog projekta.

ovde smo zajedno 3 ovde smo zajedno 2

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002