Predstavnici opštine Odžaci prisustvovali konvenciji “Lideri održivog razvoja 2015″ godišnjeg CEDEF programa za gradove i opštine

 Prva od pet konvencija “Lideri održivog razvoja 2015″ godišnjeg CEDEF programa za gradove i opštine održana je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući. Na ovoj konvenciji prisustvovali su predstavnici 27 lokalnih samouprava koji su se susreli sa finansijskim i tehnološkim razvojnim kompanijama i organizacijama koje su zainteresovane za projekte energetske efikasnosti,među njima bili su i predstavnici opštine Odžaci. Ispred opštine Odžaci konvenciji su prisustvovali Biljana Cekić zamneica predsednika opštine Odžaci, Jasna Brkljač iz kancelarije za lokalno ekonomsi razvoj i direktor Turističke organizacije Odžaci Marko Drobac. Teme konvencije bile su energetska efikasnost, održivi razvoj i zaštita životne sredine, a na njoj su pored predstavnika lokalnih samouprava prisustvovali i predstavnici banaka i kompanija “Telekom Srbija”, “Minel Schreder”, “Miteco”, “Knauf Insulation”, “Naue Opticus”, Banca Intesa, DDOR Novi Sad, “Viessmann”, LG, “Arup”. Tokom konvencije predstavljeni su modeli finansiranja razvojnih projekata gradova i opština Srbije, a predstavnici kompanija su imali priliku da razgovaraju se gradonačelnicima, predsednicima opština, direktorima javnih komunalnih preduzeća, energetskim menadžerima i lokalnim medijima, u vezi sa projektima koji se tiču energetske efikasnosti, rasvete, sistema KGH, daljinskih sistema upravljanja, finansiranja i osiguranja projekata. Jedan od ciljeva konvencije jeste prikupljanje projekata lokalnih samouprava iz oblasti energetske efikasnosti, održivog razvoja i zaštite životne sredine, i pronalaženje najboljih načina njihove realizacije.

Konvencija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike, Odbora za zaštitu životne sredine, Narodne skupštine Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine i Privredne komore Vojvodine. 

18421 1543417772576523 4197164522127228777 n

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002