Predesednik opštine Dušan Marijan i njegov zamenik Miroslav Kondić dodelili nagrade najboljim učenicima

 nagrade 010

       

       Opština Odžaci nagradila je 48 učenika osnovnih i srednjih škola sa svoje teritorije koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zonskim i republičkim takmičenjima, za školsku 2013/2014. godinu. Dodeljeno je ukupno 59 novčanih nagrada koje su učenicima uručili predsednik opštine Dušan Marijan i njegov zamenik Miroslav Kondić, na svečanom prijemu koji je održan danas u sali Opštinskog veća. 

      Obraćajući se nagrađenim učenicima i njihovim roditeljima, predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan je rekao da opština ove godine ne nagrađuje učenike za rezultate ostvarene na opštinskim takmičenjima, ali da je zato u planu da lokalna samouprava nagradi po tri učenika iz svake škole koji budu najbolji na završnom ispitu.

- Drago mi je što vas i ove godine ima toliko, jer ste postigli izuzetne rezultate. Želim vam da i ubuduće budete podjednako uspešni i da vaše školovanje, buduće karijere i život budu što uspešniji. Nadam se i da će vam ove nagrade koje vam dajemo biti podstrek za dalji rad – istakao je Marijan.

Za osvojeno prvo mesto na zonskim i republičkim takmičenjima, učenicima je pripala novčana nagrada u iznosu od 15.000 dinara, za drugo mesto nagrada je 10.000 i za treće mesto 7.000 dinara.

Za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz ruskog jezika, učenici OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima Nini Denić dodeljena je posebna novčana nagrada od 20.000 dinara, a istu učenicu opština je nagradila sa još 25.000 dinara – kao dobitnicu “Svetosavske nagrade”, najvišeg priznanja u oblasti obrazovanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Za nagrađivanje učenika lokalna samouprava u Odžacima izdvojila je ukupno 572.000 dinara.

- I dalje ćemo podržavati razvoj naše dece i omladine, jer nam je kao lokalnoj samoupravi cilj da našu decu zadržimo ovde i da nagradimo njihov trud i rad. Imamo u planu i da omogućimo da dobar deo mladih iz opštine Odžaci, koji su završili fakultete, odradi stručnu praksu ovde kod nas u opštini – kazao je zamenik predsednika opštine Odžaci Miroslav Kondić, u izjavi novinarima nakon uručenja nagrada.

nagrade 016

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002