Skupština opštine Odžaci usvojila Lokalnu strategiju održivog razvoja

Skupština opštine Odžaci usvojila je na 29. sednici Lokalnu strategiju održivog razvoja opštine Odžaci za period od 2015. do 2020. godine.

Lokalna strategija održivog razvoja jedan je od najvažnijih strateških dokumenata koji se usvaja na nivou lokalne samouprave. U njoj je kao jedan od ciljeva razvoja opštine Odžaci u narednom petogodišnjem periodu utvrđeno unapređenje konkurentnosti, pre svega u sektoru poljoprivrede, povećanje prihoda i diversifikacija ekonomskih aktivnosti na području opštine.

Strateški ciljevi razvoja opštine od 2015. do 2020. godine su i razvoj društvene infrastrukture sa ciljem unapređenja života stanovništva i veća socijalna uključenost, zdrava i ekološki očuvana životna sredina i razvijena komunalna i putna infrastruktura.

O Strategiji je pred odbornicima u ime predlagača govorio pomoćnik predsednika opštine Odžaci Milorad Lukić. On je između ostalog rekao da je u tom dokumentu postavljen cilj da opština Odžaci do 2020. godine bude prepoznatljivo područje po svojim proizvodima, tradiciji i ljudima, prepoznatljiva kao zdrava sredina u kojoj se svi osećaju sigurno i u kojoj mladi kreiraju svoju budućnost na principima održivosti, moderna i efikasna lokalna samouprava u službi građana i privrede.

Istakavši da je sama Strategija podložna promenama, Lukić je kazao da će se nastojati da se dobar deo predviđenih programskih ciljeva realizuje u narednih pet godina, u skladu sa mogućnostima i sredstvima koja su ograničena, a uz pomoć Republike, Pokrajine i evropskih fondova.

 milorad-lukic

Na 29. sednici lokalnog parlamenta usvojene su i dopune Odluke o organizaciji Opštinske uprave Odžaci, kojima je predviđeno formiranje Službe predsednika opštine, u okviru koje će biti objedinjeni poslovi Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i službenika za javne nabavke, a novoosnovana služba obavljaće i poslove protokola i informisanja za potrebe predsednika opštine.

U skladu sa nalazom upravne inspekcije po kome zamenik predsednika Skupštine opštine ne može biti na stalnom radu u opštini, izmenjena je Odluka o načinu obavljanja funkcija u organima opštine Odžaci, pa zamenik predsednika Skupštine više nije među funkcionera u organima opštine koji obavljaju funkciju na stalnom radu.

Usvojena je i Odluka o izmeni Odluke o modelu i metodu privatizacije Javnog preduzeća za informisanje “Informativni centar Odžaci”, kojom je, u skladu sa izmenama Zakona o privatizaciji, određeno da će se početna cena za prodaju opštinskog javnog glasila utvrđivati na osnovu procenjene vrednosti kapitala na dan 31. decembar 2014. godine, umesto ranije utvrđenog datuma koji je bio 31. decembar 2013. godine.

Brestkomu povereni poslovi uređenja atarskih puteva i poljočuvarske službe

Predlog Odluke o izmenama Odluke o merama zaštite poljoprivrednog zemljišta, poljskih puteva i kanala od poljske štete i organizovanju poljočuvarske službe na području opštine Odžaci. Ovim izmenama se poslovi uređenja atarskih puteva i poljočuvarske službe daju u isključivu nadležnost JKP “Brestkom” iz Bačkog Brestovca.

Šef odborničke grupe SNS Vlasko Grujičić posebno je istakao to što je predloženim izmenama odluke o organizaciji poljočuvarske službe u opštini Odžaci, koje su odbornici danas razmatrali i usvojili, predviđeno da poljočuvari pored svojih redovnih poslova obavljaju i poslove komunalnih redara, napomenuvši da će to biti u periodu godine kada ne budu postojala potreba za njihovim stalnim prisustvom u ataru.

Dragan Kovačević direktor Centra za socijalni rad

Skupština opštine imenovala je Dragana Kovačevića, diplomiranog pravnika iz Odžaka, za direktora Centra za socijalni rad Odžaci. Kovačević je dosadašnji vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad, a imenovan je na period od četiri godine.

Dragan Hrnjak razrešen je dužnosti člana Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća “Usluga”, a umesto njega za člana Nadzornog odbora iz redova zaposlenih imenovan je Nenad Stamenković. Predlog za razrešenje Hrnjaka i imenovanje Stamenkovića uputio je sindikat odžačkog komunalnog preduzeća.

Lokalni parlament dao je saglasnost na upotrebu imena opštine Odžaci Atletskom rekreativnom klubu Odžaci i Fudbalskom klubu “PIK Prigrevica” iz Prigrevice.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002