Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan ugostio trenera zlatnih košarkašica

 19

 

   Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan danas je zajedno sa svojim saradnicima primio Miloša Pađena, pomoćnog trenera ženske košarkaške reprezentacije Srbije koja je pre nekoliko dana u Budimpešti postala šampion Evrope. Ovaj rođeni Ratkovčanin je kao član stručnog štaba i pomoćnik selektorke Marine Maljković učestvovao u osvajanju evropske titule.

      Istakavši da je osvajanje prve titule prvaka Evrope u ženskoj košarci istorijski uspeh za naš sport, predsednik opštine Odžaci je rekao da je i ta titula dokaz da Srbija, iako mala zemlja, ima velike sportiste i da su njihovi uspesi nesrazmerni veličini zemlje iz koje oni dolaze.

    Odavši priznanje zlatnim košarkašicama i stručnom štabu, Marijan je kazao da i stanovnici opštine Odžaci mogu biti ponosni na to što je jedan njihov sugrađanin učestvovao u velikom uspehu ženske košarkaške reprezentacije, poručivši da Miloš Pađen može biti uzor mladima koji kreću njegovim stopama.

- Uspeh koji je sa reprezentacijom ostvario ovaj mladi košarkaški trener je i dobra pouka mladima da se svaki rad i trud isplati i da treba što više da rade na sebi. Sigurno je da i u njegovo vreme nije bilo puno para i sigurno će i on sam potvrditi da mu to i nije bio glavni motiv za rad, ali je zato uložio puno znanja, znoja i energije da bi napredovao i postao ovo što jeste – rekao je Marijan.

    Miloš Pađen je predsedniku opštine uručio prigodne poklone, među kojima i dres košarkaške reprezentacije Srbije. On je u razgovoru sa svojim domaćinima u Odžacima, povodom osvojene titule prvaka Evrope, rekao da su košarkašice Srbije i članovi stručnog štaba postali svesni postignutog uspeha tek po povratku u zemlju, istakavši da je cilj pre početka Evropskog prvenstva bio osvajanje medalje i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

- Kroz samo takmičenje mi nismo imali predstavu koliko nas prate ljudi u Srbiji, jer znamo da kod nas ženska košarka nije nešto puno praćena ni na utakmicama. Međutim, osećaj po dolasku u zemlju je bio zaista neverovatan, prvo kako su nas dočekali na ulasku u Beograd, pa vožnja kroz grad u otvorenom autobusu, a pogotovo izlazak na terasu skupštine grada pred toliko ljudi. Neke od igračica su rekle da su izlaskom na tu terasu ispunile svoj životni cilj – rekao je Pađen.

Ovaj mladi košarkaški stručnjak je prve trenerske korake napravio 2002. godine uz Slavoljuba Obradovića u ratkovačkom Radničkom. Na košarkaškom kampu “Profesor Aleksandar Nikolić” na Zlatiboru, gde je odlazio svako leto, radio kao trener i učio od starijih kolega, upoznao je sadašnju selektorku Marinu Maljković, čiji je pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji Srbije poslednje dve godine.

Uspešnu saradnju sa Marinom Maljković, najpre u Partizanu a zatim i u nacionalnoj selekciji, Pađen je nastavio i u Lionu. Dalji profesionalni planovi vezani su mu za taj francuski klub, budući da je zajedno sa Maljkovićevom produžio ugovor za još godinu dana. Sa njima u Lionu ostaje i kapitenka reprezentacije Srbije Milica Dabović.

- Prvom godinom u Lionu nisam baš nešto zadovoljan, mada je uprava kluba bila zadovoljna našim radom. Nismo imali konkurentnu ekipu za neki bolji rezultat u francuskom prvenstvu, klub je imao i određene finansijske probleme. U novoj sezoni će to biti sigurno bolje, potpisali smo sa dve Amerikanke, vrlo dobre igračice. Samim tim ćemo imati bolju ekipu i bolje uslove za rad, tako da očekujem plasman u Evropu i u plej-of prvenstva – kaže Pađen, koji je osim u Partizanu i Lionu radio i u ŽKK Radivoj Korać.

Pripreme u Lionu počinju 20. avgusta, a francusko prvenstvo startuje u septembru. Do tada će Pađen provesti nekoliko dana u Ratkovu, nakon čega će ponovo raditi u kampu na Zlatiboru, a pratiće i akcije mlađih selekcija.

Ovog košarkaškog stručnjaka očekuju i obaveze oko seniorske ženske reprezentacije, među kojima su svakako najvažnije pripreme za Olimpijske igre u Brazilu naredne godine, na koje se Srbija kao evropski prvak direktno plasirala.

1

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002