Potpisani ugovori o proširenju Slobodne zone

198

       U Apatinu su u četvrtak potpisani ugovori o proširenju Slobodne zone “Apatin” na teritoriju opštine Odžaci. Na sednici skupštine društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje Slobodnom zonom “Apatin”, ugovore o formiranju ogranka Slobodne zone “Apatin” u Odžacima potpisali su predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić, predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan i predstavnik kompanije “Standard gas” iz Novog Sada.

- Proširenje Slobodne zone “Apatin” na teritoriju opštine Odžaci doneće niz pogodnosti firmama koje već posluju u našoj industrijskoj zoni, a Odžake će zajedno sa drugim povoljnostima koje se nude investitorima učiniti i atraktivnijim za potencijalna nova ulaganja, što bi stvorilo uslove i za otvaranje novih radnih mesta – rekao je za Radio Odžake predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan.

Slobodna zona u Odžacima prostire se na oko 280 hektara u industrijskoj zoni u kojoj se nalaze “Standard gas”, “Hipol”, “Grajner” i “Magna”. Po rečima predsednika opštine Odžaci, za te firme koje su veliki uvoznici repromaterijala, značajno je što će biti oslobođeni plaćanja PDV-a na repromaterijal.

- Sve opštine se takmiče kako da privuku investicije. Mi u industrijskoj zoni u Odžacima nudimo zemljište svim zainteresovanim investitorima po povoljnim uslovima, a svi koji budu gradili u Slobodnoj zoni neće plaćati PDV na materijal, što je takođe jedna od pogodnosti – kaže Marijan.
Pristupanjem Slobodnoj zoni Apatin, opština Odžaci i “Standard gas” su dobili i tri mesta u skupštini koja upravlja tim privrednim društvom. Opštinu Odžaci u skupštini društva Slobodna zona “Apatin” predstavljaće Biljana Cekić i Ljubomir Belić, dok je “Standard gas” imenovao Vericu Ćuk za svog predstavnika.

U skupštini društva za upravljanje Slobodnom zonom “Apatin” osam je predstavnika apatinske i tri predstavnika iz odžačke opštine. Odžaci će, međutim, u upravljanju podzonom na svojoj teritoriji imati potpunu samostalnost, kaže predsednik opštine Dušan Marijan i dodaje da lokalna samouprava želi i da u okviru Slobodne zone u Odžacima bude otvoreno i odeljenje Carine.

 

Izvor : Radio Odžaci

328

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002