Poletarci iz Odžaka na prijemu kod predsednika opštine Dušana Marijana

Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan je u sali Opštinskog veća priredio prijem za najmlađe sugrađane, polaznike Predškolske ustanove Poletarac iz Odžaka. Prijem je upriličen povodom obeležavanja 5. oktobra, Međunarodnog dana deteta i u sklopu niza aktivnosti kojima se ove sedmice obeležava Dečija nedelja, a sve sa ciljem pružanja pažnje potrebama, mestu i ulozi dece u društvenoj zajednici.
Susret sa prvim čovekom opštine je bio poseban doživljaj za oko 70 poletaraca iz pripremno predškolskih gupa iz Odžaka koje su predvodile vaspitačice i direktorica vaspitno-obrazovne ustanove Jelena Selak.Mališani su imali priliku da po prvi put razgovaraju sa predsednikom i da se upoznaju sa radom lokalne samouprave, a interesantni komentari i dečija radoznalost doprineli su da ovo druženje protekne u prijatnoj i veseloj atmosferi. Za mnoge od njih bio je pravi izazov da sednu u predsedničku fotelju.

Pozdravljajući goste i čestitajući im Dečiju nedelju, predsednik opštine je poletarcima poželeo da budu dobra, pametna i uspešna deca, da napreduju u svom daljem vaspitanju i obrazovanju i da jednoga dana izrastu u prave ljude.

- Zaista se čovek lepo oseća kada vidi decu i oseti tu mladost, i nekako mu je onda sve lakše. Tada dobije veću želju i volju da što više i bolje radi, zarad njihove budućnosti i kvalitetnijih uslova života – rekao je predsednik Marijan za Radio Odžake i istakao da je ovo i za njega bio jedan od najlepših radnih dana.

poletarci kod predsednika 011 resize

Marijan je dodao da će lokalna samouprava i ubuduće podržavati rad predškolske ustanove i brinuti o unapređenju položaja dece, te da će i pored novootvorenog vrtića Bajka u Odžacima, jedan od prioriteta Opštine Odžaci i dalje biti proširenje smeštajnih kapaciteta i smanjenje liste čekanja:

- Mi smo mislili da će otvaranjem novog objekta biti dovoljno mesta za svu decu sa područja opštine, ali se pokazalo da je i to malo, da ih je određen broj ostao na listi čekanja, pa ćemo nastojati, da u skladu sa mogućnostima, investiramo u dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta Predškolske ustanove Poletarac. To je od velikog značaja i za roditelje i za decu, kako bi deca odrastala u što boljim uslovima.
Današnji prijem kod predsednika opštine je bio prilika da se mališani zahvale lokalnoj samoupravi koja se brine o njima i o ustanovi u kojoj borave. Stoga su za ovaj dan pripremili nekoliko dečijih pesama i prigodan poklon, koji je predsedniku opštine uručila vaspitačica Zorka Zarić.

- Ovaj način obeležavanja Dečije nedelje i prijem kod predsednika je samo znak dobre saradnje između Predškolske ustanove Poletarac i našeg osnivača – rekla je na kraju prijema direktorica PU Poletarac Jelena Selak u izjavi za Radio Odžake.

Predškolci iz Odžaka su danas mogli da vide mesto gde rade ljudi koji brinu o svim građanima u opštini Odžaci, da se upoznaju sa zaposlenima u Opštinskoj upravi i da saznaju ko je najviše nadležan i odgovoran za sve poslove vezane za rad lokalne samouprave.

 

Izvor: Radio Odžaci

NASLOVNA

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002