Položen venac povodom Dana oslobođenja Odžaka

 

4

Povodom Dana oslobođenja Odžaka u Drugom svetskom ratu – 22. oktobra, delegacija opštine Odžaci, SUBNOR-a, Saveza rezervnih vojnih starešina i Vojske Srbije položila je danas zajednički venac na grobnicu oslobodilaca na groblju u Odžacima. Tako je obeležena 71. godišnjica oslobođenja Odžaka od fašizma.
- Nadam se da ćemo se i ubuduće okupljati na današnji dan ovde i da ćemo davati pomen žrtvama koje su svoje živote dale za oslobođenje Odžaka i da će to nastaviti i neke buduće generacije, da će znati da cene sve ono što je urađeno u prošlosti i da cene svoje pretke koji su dali živote i omogućili nam da danas živimo u slobodi – istakao je pomoćnik predsednika opštine Odžaci Milorad Lukić, koji je položio venac u ime lokalne samouprave.

Predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Odžaci Božidar Vemić, koji je položio venac u ime te organizacije, iskoristio je ovu priliku da svim građanima opštine Odžaci čestita Dan oslobođenja.

Vemić je podsetio da su u zajedničku grobnicu na groblju u Odžacima sahranjena tri borca bačkopalanačke partizanske jedinice koji su dali svoje živote za oslobođenje Odžaka, kao i još trinaest boraca koji su preminuli od rana zadobijenih tokom borbi na Sremskom frontu.

- Polaganjem venca na spomen obeležje ovim žrtvama palim za slobodu, negujemo i čuvamo tradiciju oslobodilačkih ratova. Tu svetlu tradiciju naših predaka treba da sačuvamo za naredne generacije – istakao je predsednik SUBNOR-a Odžaci.

U ime Saveza rezervnih vojnih starešina opštine Odžaci venac je položio predsednik Slobodan Popović, a u ime Vojske Srbije kapetan Dubravko Marić iz Prvog centra za obuku u Somboru.

 

 

Izvor: Radio Odžaci

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002