Otvoren rekonstruisani deo ulice Jurija Gagarina

 9

Povodom Dana opštine 22. oktobra, u Odžacima je danas otvoren rekonstruisani deo ulice Jurija Gagarina. Investitor je JP “Direkcija za izgradnju” Odžaci, a nešto više od 18 miliona dinara kolika je bila vrednost radova obezbedila je lokalna samouprava. Izvođač “Put-invest” iz Sremske Kamenice radove je završio desetak dana pre ugovorenog roka.

Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan je u izjavi novinarima rekao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u razvoj putne infrastrukture i za proleće najavio nastavak uređenja industrijske zone u Odžacima.

- U industrijskoj zoni će na proleće biti rađena rasveta i trotoari, što je značajno jer se planira dalje proširenje zone, a i “Magna” koja tamo radi planira proširenje. Sigurno je da će to biti veća investicija nego što je bila rekonstrukcija ulice Jurija Gagarina, što smo finansirali sopstvenim sredstvima – istakao je Marijan.

23

Zamenik predsednika opštine Miroslav Kondić kaže da se radi o značajnoj investiciji i ističe da je ulica Jurija Gagarina jedna u nizu ulica u Odžacima koje će se u narednom periodu rekonstruisati i urediti.

- Nadam se da su se i građani uverili u priču sa kojoj smo došli na vlast pre nepunih dvadeset meseci. Nastavićemo i dalje da se prema sredstvima budžeta građana opštine Odžaci odnosimo odgovorno. Zadovoljan sam sa ljudima sa kojima radim, verujem u njih i nadam se da ćemo u narednom periodu uraditi još dosta toga dobrog za našu opštinu – rekao je Kondić.

26

Radovi koji su bili ugovoreni sa izvođačem, predviđali su kompletnu rekonstrukciju dela ulice Jurija Gagarina u dužini od 135 metara, što je podrazumevalo asfaltiranje kompletne saobraćajnice i postavljanje behatona po trotoarima.

Obeležena su i parking mesta, postavljena nova horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija, ulična rasveta, postavljene nove klupe i kante za smeće, a umesto drveća koje je izvađeno zbog rekonstrukcije ulice biće posađeno novo.

Uporedo sa rekonstrukcijom ulice rađena je i zamena cevi za atmosfersku kanalizaciju.

Predstavnici lokalne samouprave, kao i građani koji su prisustvovali obeležavanju završetka radova, nakon otvaranja prošetali su se obnovljenim delom ulice Jurija Gagarina, pre nego što je on ponovo pušten u saobraćaj.

 

 

Izvor: Radio Odžaci

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002