Predsednik Dušan Marijan potpisao ugovor o stambenim rešenjima za izbeglice

02dcf Novi Sad

 

      U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 31.10.2015. su uručeni ugovori predstavnicima 61 opštine/grada, među kojima se nalazi i opština Odžaci, gde će se u okviru drugog, četvrtog i petog potprojekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije (RSP) graditi stanov i, deliti paketi građevinskog materijala i obezbeđivati stambena rešenja za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kroz pružanje novčane pomoći za kupovinu seoskih domaćinstava. Reč je o više od 2.000 trajnih i održivih stambenih rešenja, ukupne vrednosti 47,5 miliona evra.

     Ugovore je svečano uručio Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, prvi potpredsednik Vlade i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije. Uručivanju su prisustvovali i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, ambasador Majkl Davenport, šef Delegacije EU u Republici Srbiji, Majkl D. Kirbi, ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Mehmet Kemal Bozaj, ambasador Republike Turske, Stefan Selen, zamenik direktora Generalnog direktorata za zajmove i društveni razvoj Razvojne banke Saveta Evrope, Hans Fridrih Šoder, šef Predstavništva UNHCR za Srbiju, Majkl Ujehara, vršilac dužnosti šefa Misije OEBS u Srbiji, Goran Kvrgić, direktor Jedinice za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i ostali predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija.

     Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002