U organizaciji somborskog odbora SUBNOR-a i grada Sombora, obeležena je 71. godišnjica Batinske bitke

 11-11-2015 - Batinska bitka spomen muzej

 

    U organizaciji somborskog odbora SUBNOR-a i grada Sombora, obeležena je 71. godišnjica Batinske bitke, jednog od najvažnijih i strateški najznačajnijih okršaja, koji se odigrao na ovim prostorima u Drugom svetskom ratu. Na platou ispred Muzeja Batinske bitka kod Bezdana, održan je skup kome su prisustvovali Petar Grabež, predsednik somborskog odbora SUBNOR-a, Saša Todorović, gradonačelnik Sombora, Aleksandar Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Srbiji, Zorica Đukić, bivši borac i učesnik Batinske bitke, opštinu Odžaci predstavljao je član Opštinskog veća Milko Stošić.

       Nakon prigodnog umetničkog programa, položeni su venci u Dunav te odata pošta stradalima. Vence su položili preživeli učesnici i njihovi potomci, predstavnici SUBNOR-a iz više gradova i opština Srbije, delegacija Vojske Srbije, predstavnici Autonomne Pokrajine Vojvodine,ambasador Ukrajine u Srbiji, a ispred grada Sombora, venac u Dunav spustili su gradonačelnik Saša Todorović i Borislav Staničkov, predsednik Skupštine grada Sombora.

       Pored obeležavanja 71. godišnjice Batinske bitke, 11. novembar se obeležava i kao Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Tim povodom, predstavnici grada Sombora, Vojske Srbije, ambasade Ukrajine i Udruženja potomaka i poštovalaca solunskih boraca „Kralj Petar prvi“ položili su vence na spomen obeležje stradalima u „Velikom ratu“.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002