Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan potpisao je ugovor o dodeli sredstava za saobraćajnicu u radnoj zoni

 Uprava

       Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković i predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan potpisali su danas ugovor o dodeli sredstava za nastavak izgradnje saobraćajnice u radnoj zoni u Odžacima.
Na javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog razvoja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je opštini Odžaci ukupno nešto više od 11.120.000 dinara za izgradnju 550 metara saobraćajnice u radnoj zoni, što će zajedno finansirati Uprava i lokalna samouprava.

U okviru nastojanja Pokrajinske vlade da pomaže lokalnim samoupravama da razvijaju svoje radne zone i stvaraju uslove za dolazak novih domaćih i stranih investitora, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine nastavlja da ulaže i u radnu zonu u Odžacima i tako daje podsticaj otvaranju novih radnih mesta, izjavio je nakon potpisivanja ugovora direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

- Dodatnih 11 miliona dinara ulažemo u radnu zonu u Odžacima. Podsetiću da je u prethodnim godinama 30 miliona dinara bilo dovoljno da komunalno osposobimo radnu zonu da ona bude prihvatljiva i pogodna da “Magna siting” dođe i da danas imamo 930 zaposlenih samo u jednoj fabrici. Mi danas želimo da pošaljemo vrlo jasan signal da će sredstva koja smo opredelili za nastavak izgradnje saobraćajnice i koja udružujemo sa opštinom Odžaci, omogućiti da “Magna” proširi svoja postrojenja i da zaposli dodatne ljude – rekao je Malenković.

27.11.2015 3

Opština Odžaci je i na prvom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja dobila sredstva za izgradnju 170 metara puta u radnoj zoni, u vrednosti od oko 3,63 miliona dinara.

Prioritet lokalne samouprave je otvaranje novih radnih mesta, a zajedničkim ulaganjem sredstava opštine, pokrajine i republike u radnu zonu, u Odžacima bi trebalo značajno da se smanji broj nezaposlenih, istakao je predsednik opštine Dušan Marijan.

- Meni je drago što ćemo moći da proširimo radnu zonu i omogućimo i drugim investitorima da dođu. Očekujemo i da od republičke Vlade dobijemo subvencije za otvaranje novih radnih mesta, kao što je to bilo i kada je “Magna” dolazila. Time ćemo i poboljšati uslove života naših građana, ali i povećati punjenje republičkog, pokrajinskog i lokalnog budžeta, što je naš zajednički interes – kazao je Marijan.

U toku 2015. godine, preko javnih konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, opštini Odžaci dodeljeno je ukupno nešto više od 21,3 miliona dinara za realizaciju četiri projekta iz saobraćaja, sporta i lokalnog i ekonomskog regionalnog razvoja.

Jedan od tih projekata je i saniranje poda hale Sportsko-poslovnog centra Odžaci, za šta je Uprava za kapitalna ulaganja dala 1.550.000 dinara. Nebojša Malenković i Dušan Marijan danas su povodom završetka radova obišli taj sportski objekat u pratnji direktora Sportsko-poslovnog centra Miroslava Stankovića.

27.11.2015 1

 

Prema rečima direktora Stankovića, radove je izvodila jedna od najprestižnijih firmi u toj oblasti, koja ima iskustvo u održavanju nekih od najvećih hala u zemlji. Pri sanaciji poda ispoštovani su najviši standardi, pa hala Sportsko-poslovnog centra Odžaci sada može da bude domaćin i najvećih sportskih takmičenja, ističe Stanković.

27.11.2015

 

 

 

Izvor: Radio Odžaci

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002