Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan primio je članove Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju opštine Odžaci

 84

    

    Predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan danas je primio učenike koji su bili najuspešniji na likovno-literarnom konkursu organizovanom na temu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, kao i članove Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju opštine Odžaci. To je bila završna aktivnost koju je organizovala lokalna Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju u okviru obeležavanja Dana osoba sa invaliditetom – 3. decembra.
Predsednik opštine Dušan Marijan pohvalio je učenike za njihov trud i rad i doprinos unapređenju inkluzije i uručio je prigodne poklone prvonagrađenima učesnicima konkursa i članovima Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju.

U likovnom delu konkursa prvu nagradu kod nižeg školskog uzrasta dobila je Maša Ignjatović iz OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova, a kod višeg školskog uzrasta Sava Ristić iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću.

Prvu nagradu za literarni rad kod nižeg školskog uzrasta dobila je Tea Arizanović iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću, a prvu nagradu kod višeg školskog uzrasta Danka Stanković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu.

Posebna nagrada pripala je Nemanji Stanojkoviću iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, čiji je prošlogodišnji likovni rad izabran za temu flajera vršnjačke mreže podrške na nivou regionalne Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju grada Subotice i opštine Odžaci.

Pored nagrađenih učenika i njihovih roditelja, članova Vršnjačke mreže i predstavnika škola, prijemu koji je održan u sali Opštinskog veća prisustvovale su i Gordana Lukić iz Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave u Odžacima i Danijela Nikolić i Nada Funtoš Stamenković iz lokalne Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju.
Gordana Lukić koja je bila jedan od članova žirija za likovni deo konkursa, istakla je da su deca u svojim radovima pokazala kreativnost, zrelost i njima svojstvenu iskrenost u pristupu jednoj važnoj društvenoj temi kao što to jesu prava i položaj osoba sa invaliditetom.

Koordinatorka lokalne Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju Nada Funtoš Stamenković zahvalila se predsedniku opštine na prijemu i odvojenom vremenu i podsetila na aktivnosti koje su realizovane tokom ove nedelje povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju opštine Odžaci deo je iste takve Mreže na nivou Republike Srbije i radi u saradnji sa lokalnom Mrežom podrške inkluzivnom obrazovanju grada Subotice.

Vršnjačku mrežu podrške inkluzivnom obrazovanju opštine Odžaci čine predstavnici učeničkih parlamenata škola sa teritorije opštine.

94

 

Izvor: Radio Odžaci

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002